Antalya’ya Ulu Camii ve İslam Sanatları Müzesi

Antalya'da inşa edilecek olan Ulu Camii ve İslam Eserleri Müzesi projesi ihaleye çıkıyor.

Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi’nde Otogar karşısında yer alan eski Köy Hizmetleri alanında inşa edilecek olan Ulu Camii ve İslam Eserleri Müzesi’nin projesi tamamlandı.

Proje kapsamında 10 bin kişilik kapalı, 20 bin kişilik açık ibadet alanı, 450 kişilik konferans salonu, 108 kişilik toplantı salonu, fuaye, kafeterya, kütüphane, şadırvan, gasilhane, morg, abdesthaneler, teknik-idari ofisler, çocuk oyun- bakım üniteleri ile 700 araç kapasiteli otoparkın yanı sıra taziye ve cenaze alanı bulunuyor. Ulu Camii ve İslam Eserleri Müzesi’nin içerisinde yer alan tesisler ve yeşil alanlarla aynı zamanda Antalya için yeni bir kültür ve cazibe merkezi haline geleceği belirtiliyor.

Caminin tasarımında, klasik Osmanlı camilerinin gelenekselleşmiş şeması modernize edilmiş. 42.800 metrekarelik proje alanının 12.800 metrekaresinin yeşil alan olacağı ifade ediliyor. 20 küçük, 7 orta, 1 adet de büyük kubbenin bulunacağı camii projesinin dış kaplamalarını doğal taşlar oluştururken, iç kaplamaları ise doğal taş ve ahşap ağırlıklı olacak ve Antalya’nın beyaz taşları kullanılacak.

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın