Amorf Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması İçin İlham Verici Örnekler

Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından öğrenci, profesyonel ve sınırsız olmak üzere 3 kategoride düzenlenen AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması'na başvurular 22 Ağustos 2022 Pazartesi günü sona eriyor.

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması ile güçlü, üretilebilir ve çevreye duyarlı projeler geliştirmek, sektöre ilgi duyan profesyonel ve öğrenci düzeyindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarları sektör profesyonelleriyle buluşturmak ve sınırsız teknolojik imkanları kullanarak, yakın gelecekteki yaşam biçimlerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak hedefleniyor.

İlham Verici Örnekler

AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması kapsamında yol göstereceğine inandığımız bazı tasarımları paylaşmaya devam ediyoruz. İlham verici örnekleri yarışmaya ait Instagram ve Facebook hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

Güney Koreli ofis Fict Studio tarafından tasarlanan köşeli mobilya koleksiyonunu oluşturmak için atılan mermer parçaları reçine ile birleştirilmiş. Fragment olarak adlandırılan seri, tabure, sandalye, yan sehpa ile tepsiden oluşuyor ve endüstriyel mermer atığı sorununu çözmeyi amaçlıyor.

Ünlü tasarımcı Tom Dixon’ın Hindistan kaynaklı yeşil Forest Green mermerinden yapılmış Rock adlı bir mumluk ve servis tabağı koleksiyonu dikkat çekiyor. Rock koleksiyonundaki sofra eşyalarının tümü, düzensiz kahverengi damarlardan oluşan bir ağla kaplanmış Forest Green mermerden yapılmış.

Stockholm merkezli Studio EO, taş ocaklarında bulunan atılmış mermer parçalarıyla elle üflenmiş camı birleştirmiş. Drill Vases isimli seri Studio EO’nun kurucusu Erik Olovsson’un İtalya’nın Carrara bölgesindeki bir mermer ocağını ziyaret etmesinden sonra doğmuş. Burada küçük, atılmış mermer parçaları bulan tasarımcı bir çekiç ve keski ile dış formlarını yeniden işlemeden önce taşları toplayarak seriyi oluşturmuş.

Japon mimar ve heykeltraş Yutaka Sone’nin mermerden oyarak tasarladığı “Küçük Manhattan” heykelinde, helikopter gezilerinden, Google Earth’ten ve fotoğraflardan kopyalanan inanılmaz özenli mimari ayrıntılarla Manhattan bölgesinin kuşbakışı görünümü yeniden yaratmış.

Japon tasarım stüdyosu NENDO tarafından tasarlanan eğik duruşlu mermer yan sehpalar büyük ilgi görüyor.

AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması 2022

Etiketler

Bir yanıt yazın