Amelia Tavella Architectes Korsika’daki Bir Manastıra Çağdaş Bir Ek Yaptı

Fransız mimarlık ofisi Amelia Tavella Architectes, Korsika adasında 15. yüzyıldan kalma bir manastırı yeniledi ve genişleterek delikli bir bakır hacim ekledi.

1480 yılında inşa edilen, kısmen harap olan Saint-Francois Manastırı, bir köye ve dağlık araziye bakan bir tepenin üzerinde yer alıyor.

Amelia Tavella Architectes, yıkık duvarlarına bitişik delikli bir bakır uzantı ekleyerek manastırın tarihini ve özünü korumaya çalışmış.

Mimarlık ofisinin kurucusu Amelia Tavella, “Kalıntıları tutmayı ve yıkık kısmı ile bunu tamamlayan ama günümüzde olmayan kısmı bakır işçiliğiyle değiştirerek House of the Territory’e dönüştürmeyi tercih ettim,” diyor.

Bina şu anda yakındaki kasaba için bir kültür merkezi olarak kullanılıyor. Yeni bakır ekin zemin katında sergi salonu, birinci katında kültür alanı, ikinci katında ise medya kütüphanesi ve çocuk mekanları bulunuyor.

Yeni hacim, taş kanat formunu takip ederek mevcut binanın planını takip edecek şekilde tasarlanmış. Zemin katındaki bakır hacmin dışına yerleştirilen geniş kemerli açıklıklar, manastırın simetrisini taklit ediyor.

Ofis, bakırın, harabeler gibi zamanla bir “hikaye” anlatacak olan dönüştürme ve ayrışma özellikleri nedeniyle kullanmayı tercih etmiş.

Korsika Adası’nda Taş ve Keresteden Okul Tasarımı

Etiketler

Bir yanıt yazın