Álvaro Siza Manhattan’da Kireçtaşı Kaplı Bir Gökdelen Tasarladı

Álvaro Siza'nın Manhattan'da tasarladığı 611 West 56th Street isimli gökdelen, mimarın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ilk yapısı.

137 metre yüksekliğindeki konut yapısı, Yukarı Batı Yakası’nda, Riverside Park ile Central Park arasında, BIG’in Via 57 West konut kompleksinin yakınında yer alıyor.

Bina, mimarın alışılagelmiş üslubuna uygun olarak, tamamen Perla Bianca kireçtaşı ile kaplanmış. Kireçtaşı cephe, bölgedeki karanlık veya çoğunlukla cam cephelere sahip diğer kulelerle kontrast oluşturacak şekilde tasarlanmış.

Binanın yüksek bazasından daha ince kule uzantısına geçtiği yerde bir açık hava bahçesi yer alıyor. Burada kulenin sakinleri için tasarlanmış, bir spor alanı, eğlence odası ve etkinliklere ev sahipliği yapmak için bir topluluk odası yer alıyor.

Kulenin iç mekanları, Michael Gabellini ve Kimberly Sheppard tarafından yönetilen, Gabellini Sheppard Associates tarafından tasarlanmış.

611 West 56th, SHoP Architects tarafından hazırlanan dünyanın en ince gökdeleni de dahil olmak üzere yakın zamanda yukarı Manhattan’da tamamlanan bir dizi yüksek profilli proje arasında yer alıyor.

Dünyanın En İnce Gökdeleni: 111 West 57th Street

Etiketler

Bir yanıt yazın