Ağaoğlu’ndan sürpriz otel hamlesi

Ağaoğlu My Office projesinin yanına 6 katlı 156 odalı otel inşa edecek. İnşaat martta başlıyor.

Bu gazeteyi hazırladığımız Hürriyet Medya Towers’ın (HMT) da bulunduğu Basın Ekspres Yolu bölgesi büyük inşaat firmalarının gözdesi durumunda. Nurol Gayrimenkul yakında boşaltacağımız HMT’nin yerine yapacağı konut projesini geçen günlerde açıkladı.

212 Alışveriş Merkezi’nin yanında ise iki büyük proje başlamak üzere. Bunlardan biri Polat’ın yapacağı rezidans projesi. Diğeri ise Ağaoğlu’nun geçen günlerde tamamladığı My Office binasının hemen yanına inşa edeceği otel projesi.

Otel projesini öğrendiğimde Ali Ağaoğlu’nu aradım. Projeyle ilgili detayları anlattı. 6 katlı otel için izin aldıklarını, mart ayında inşaata başlayacaklarını söyledi. Otelin 156 odası ve 300 üzerinde yatak kapasitesi olacak. My Office’e bitişik inşa edilecek otelin ön cephesi Basın Ekspres yoluna bakacak. Ağaoğlu, projenin zincir bir otel markasından çok, Ağaoğlu markasıyla hayata geçme ihtimalinin yüksek olduğunu da belirtti.

Ağaoğlu’na diğer projelerini de sordum. Turizm grubunu büyütmek istediklerini, bu nedenle 8-10 otel projeleri bulunduğunu söyledi. Ağaoğlu, Maslak’ta 850 dairelik bir proje gerçekleştirmişti. Bu projeye Küçük Maslak adını verdiklerini belirten Ağaoğlu yakında Büyük Maslak Projesi’nin startını vereceklerini belirtti.

Ağaoğlu’na son günlerde emlak sektörünün ‘finansman sıkıntısı’ yaşadığına yönelik duyumlar aldığımızı, bu konuda ne düşündüğünü de sordum. Ağaoğlu, “Yakın zaman önce 0,80’lerde olan kredi faizleri 1,10-1,15’e yükselince insanlarda bir kendini geri çekme dönemi yaşandı. Biz öncülük ettik ve şirketlerin kendi finansmanını sağladığı yeni modeller devreye soktuk. Faizler hâlâ kullanılabilir düzeyde. Ancak ben 3-4. aydan itibaren faizlerde yeni bir düşüş dalgası bekliyorum. Bu, ertelenen talepleri devreye sokacak ve emlak sektörü yeniden bir ivme yaşayacaktır” dedi.

Dün ayrıca ofis sahibi bir arkadaşımla My Office binasını gezme fırsatı da yakaladım. Binanın ilk sekiz katının otel projesine bitişik bir bloku olduğu gibi kapatılmış. Satış ofisindeki görevlilere nedenini sordum. Otelin bir cepheyi kapatacağını, bu yüzden ilk sekiz katın bir blokunu kapatıp buradaki ofisleri satmadıklarını söylediler. Verdikleri bilgiye göre kapatılan bölüm bir şekilde otel projesine dahil edilecekmiş. Ancak rezidans ya da başka bir şekilde mi olacağı henüz belirlenmemiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın