2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları İçin Hazırlanan Posterler Musée d’Orsay’da Tanıtıldı

Bu sene Paris'te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları için hazırlanan bütünleşik 2 poster Musée d'Orsay'da tanıtıldı.

1912 Stockholm Olimpiyatlarından bu yana devam eden poster geleneği kapsamında her organizasyon komitesi kendi sembollerini posterler aracılığıyla sergiliyor.

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları posterleri Fransız illüstratör Ugo Gattoni ile birlikte çalışılarak hazırlanmış. Zengin detaylarıyla bir stadyum-şehrin rüya gibi tasviri şeklinde tasarlanan posterlerde 2024 olimpiyatlarının sloganı olan “Games wide open” kapsamında sporu şehre getirme tutkusu yansıtılmış.

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları posterinde devasa bir stadyum içerisinde fantastik bir şehir ve başkentin yeniden yorumlanan anıtları, Fransa’nın sembolleri, çeşitli Paris 2024 oyunlarının gerçekleşeceği bazı mekanlar, bir dizi farklı spor dalı ve önemli figürü bir araya getirilmiş.

Birbirini Tamamlayan İki Poster

Paris 2024 projesinin zengin ve çeşitli özelliklerini tek bir eserde temsil etmek gibi büyük bir zorluğun üstesinden gelmek için illüstratör Ugo Gattoni’den muhteşem bir görüntü hayal etmesi istenmiş. Posterleri oluşturmak için altı ay süren yoğun bir çalışmayla 2.000 saatten fazla zaman harcayan Ugo Gattoni, öncelikle Paris 2024’ün vizyonunu ve evrenini benimseyerek olimpiyat ruhunu başarılı bir şekilde resmetmiş.

Paris 2024 posterleri, olimpik ve paralimpik oyunları bir araya getiren birleşik bir tasarım şeklinde hayata geçirilmiş.

Yaz Oyunları tarihinde ilk kez Olimpiyat Posteri ve Paralimpik Poster birlikte Paris 2024’ün genel hikayesini anlatan kusursuz birleşik bir görüntü oluşturmak üzere birleştirilmiş.

2024 Olimpiyat Oyunları için Fransa’nın İkonik Yapıları Spor Alanlarına Dönüştürülüyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları İçin Hazırlanan Master Plan Açıklandı

Etiketler

Bir yanıt yazın