2023’te En Çok Okunan Haberler

2023 yılını geride bırakırken, yıl boyunca Arkitera’da en çok okunan haberleri sizler için derledik.

1 Ocak – 27 Aralık 2023 tarihleri arasında yayınlanan haberlere dayanarak hazırlanan bu sıralamada Google Analytics verileri kullanılmıştır.

5- Açık Kapı Mimarlık Festivali 2023’te Gezilecek Binalar Belli Oldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından Unigen desteğiyle düzenlenen Açık Kapı Mimarlık Festivali, bu yıl 31 Ekim – 7 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlendi.

4- Türkiye Mimarlık Yıllığı 2022’ye Seçilen Projeler Belli Oldu

Bilge Altuğ, Aslı Arıkan, Süveyda Bayraktar Atagür, Ali Dur ve Cem Sorguç’tan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen 199 proje arasından 39 tanesi Türkiye Mimarlık Yıllığı 2022’ye girmeye ve sergilenmeye layık görüldü. 2022 yılında inşaatı tamamlanan 39 projenin seçildiği Türkiye Mimarlık Yıllığı 2022’de bu yıl 21 mimari, 10 iç mekan, 4 kentsel tasarım/peyzaj ve 1 yeniden işlevlendirme ve 5 koruma / onarım projesi yer alıyor.

3- Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı Üzerine Notlar: 01

Japonya Mimarlar Enstitüsü (JIA) ve Japonya Asismik Emniyet Organizasyonu (JASO), ilki Kobe Depremi’nin ardından yayınlanan “Mimarlar İçin Depreme Dayanıklı Tasarım” el kitabının yenilenmiş versiyonunu yayınladı.

2- Prof.Dr. Funda Yirmibeşoğlu İTÜ Yönetimi Tarafından Görevden Alındı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetimi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 6 ve 20 Şubat depremlerinden sonra yerleşme ve yapılaşmayla ilgili çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne karşı 28 Mart’ta yayımladığı ortak bildiriye ilişkin soruşturma süreci başlattı.

1- Depreme Dayanıklı Binalar Nasıl Tasarlanır?

Tarih boyunca, doğal afetlere yenik düşen yapılar ve şehirler inşa ettik. Deprem, Dünya’nın en yıkıcı doğal afetlerinden biri. Yeryüzünde oluşan sismik dalgalar binaları yıkıyor, can alıyor, kayıplara neden oluyor ve onarım için muazzam bir maliyet ortaya çıkarıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın