Prof.Dr. Funda Yirmibeşoğlu İTÜ Yönetimi Tarafından Görevden Alındı

T24'ten Vecih Cuzdan'ın haberine göre İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetimi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Yirmibeşoğlu’nu görevden aldı.

T24’te yayınlanan haber şu şekilde:

“İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetiminin, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Yirmibeşoğlu’nu görevden aldığı ve “23 Şubat 2023 Tarih ve 126 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Hakkında Ortak Bildiri”nin bölümün internet sitesinde yayımlanmasına ilişkin soruşturma başlattığı öğrenildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetimi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 6 ve 20 Şubat depremlerinden sonra yerleşme ve yapılaşmayla ilgili çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne karşı 28 Mart’ta yayımladığı ortak bildiriye ilişkin soruşturma süreci başlattı.

T24’ün ulaştığı İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden öğretim üyeleri, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Yirmibeşoğlu’nun İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı tarafından görevden alındığını ve bildirinin bölümün internet sitesinde yayımlanmasına ilişkin soruşturma başlatıldığını söyledi.”

Etiketler

Bir yanıt yazın