2023 Dünya Mimarlık Günü’nün Teması Açıklandı

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), 2023 Dünya Mimarlık Günü'nün temasını "Architecture for Resilient Communities" olarak açıkladı.

Dünya Mimarlık Günü, 1985 yılından bu yana her sene Ekim ayının ilk Pazartesi günü, BM Dünya Konut Günü’ne paralel olarak kutlanıyor.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından bu seneki tema “Architecture for Resilient Communities – Dirençli Topluluklar için Mimarlık” olarak belirlendi. Mimarlık günü bu sene 2 Ekim 2023’te kutlanacak.

Bu temayla UIA, mimarlığın yaşanabilir bir topluluk yaşamı yaratma kapasitesi ve sorumluluğuna özel bir vurgu yapmayı, tüm ülkelerde kentsel ve kırsal alanlar arasındaki ilişkiye dair uluslararası bir tartışma başlatmayı amaçlıyor.

“Dünyanın her yerindeki kontrolsüz kentsel yayılma, dünyanın çevresel, sosyal ve ekonomik dengesini tehdit ediyor. İklim krizleri, küresel salgın ve birçok ülkedeki siyasi çalkantılar, dünya çapında toplulukları tehdit eden, yoksul ve dışlanmış grupları orantısız bir şekilde etkileyen sosyal, ekonomik ve çevresel eşitsizlikleri ortaya çıkardı.

Dünya, günümüzün iklimsel ve sosyal zorluklarına en iyi şekilde nasıl yanıt verileceği konusunda zor bir görevle karşı karşıya. Bu durum, bölgelerin düzenlenmesi, çevreye ve topluma saygılı mimarinin üretilmesi için geleneksel planlama araçlarının etkinliği ve yeterliliği konusunu gündeme getiriyor.”

İklime Dirençli Mimarlık: Ekonomik ve Sosyal Kent Esnekliği

Etiketler

Bir yanıt yazın