20. Serpentine Gallery Pavyonu’nu Johannesburg Merkezli Counterspace Tasarlıyor

Johannesburg merkezli Counterspace, 20. Serpentine Pavyonu’nu tasarlamak üzere seçildi. Sumayya Vally, Sarah de Villiers ve Amina Kaskar Counterspace’in yöneticileri arasında.

Serpentine Gallery’nin Pavyon programının 20. yıldönümünde mekan, tartışma ve yeni fikirler için, her zamankinden daha açık bir yer olacak. Yaz boyunca devam edecek etkinlik programında  Back to Earth projesine bağlanacak aşağıdaki soruların yanıtları araştırılacak:

  • Mimar, hepimizin bağlantılı olduğu fakat kademelenmeyen bir mekanı nasıl yaratabilir?
  • Mimarlık refahı nasıl teşvik edebilir?
  • Bir yapı çevre ile birlikte gelişebilir ve değişebilir mi?

Hem yenilikçi hem de geleneksel bina tekniklerini kullanan Counterspace’in tasarımı, şehirdeki mekanları ve topluluk yerlerini, Kensington Bahçeleri’ndeki Pavyon yapısında bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Pavyonun biçimi, Londra’daki göçmen toplulukları ile ilgili mevcut mekanların mimari formlarının toplanması, üst üste bindirilmesi, çıkarılması ve birleştirilmesi yoluyla oluşturulmuş.

Pavyon, Londra’daki mahallelere taşınacak hareketli küçük parçalar da içerecek. Buralarda düzenlenecek topluluk etkinliklerinin ardından parçalar yapıya geri gönderilecek ve yaz boyunca tamamlanacak.

Pavyonun yapımında, düşük teknoloji ve yüksek teknoloji yaklaşımlarının bir karışımı olan özel K-Briq modülleri ve Amorim tarafından sağlanan mantar da dahil olmak üzere farklı malzemeler kullanılacak. K-Briq’ler % 90 geri dönüştürülmüş inşaat ve yıkım atıklarından üretilecek. Fırınlanmadan üretileceği için karbon emisyonu normal tuğlanın onda biri.

Etiketler

Bir yanıt yazın