16. Mimarlık Bienali Jürisindeki İsimler Açıklandı

16. Venedik Mimarlık Bienali'nde ulusal ve uluslararası sergi katılımcılarını ödüllendirecek jürideki isimler açıklandı.

Paolo Baratta’nın başkanlık ettiği Venedik Mimarlık Bienali Yönetim Kurulu, 26 Mayıs- 25 Kasım arasında devam edecek olan 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin jüri üyelerini açıkladı. Jüri üyeleri, bienalin küratörleri Yvonne Farrell ve Shelley McNamara’nın tavsiyeleri ile göreve getirildi. Jüride yer alacak isimler:

Frank Barkow (ABD) Barkow Leibinger’in kurucusu ve ortağıdır. Eğitimci, araştırmacı ve inşa eden bir mimar olarak kariyerini sürdüren Barkow, 2016 yılından beri Princeton Üniversitesi’nde ve son zamanlarda Harvard’da ders vermektedir.

Sofía Von Ellrichshausen (Arjantin) mimar, sanatçı ve eğitimcidir. 2002 yılında Mauricio Pezo ile beraber, Şili’nin güneyindeki Concepción şehrinde, Pezo von Ellrichshausen mimarlık stüdyosunu kurmuştur. Sofía Von Ellrichshausen, 2008 yılı Mimarlık Bienali’nde Şili Pavyonu’nun küratörleri arasında yer almıştır.

Kate Goodwin (Avustralya), The Metropolitan Museum of Art’da küratör olarak göreve almaktadır. Görevi, mimarlık ve mimarlığın sanatla kesişimi üzerine tartışmayı canlandıracak, insiyatifler, etkinlikler, sergiler ve sunumları içeren bir program oluşturmaktır.

Patricia Patkau (Kanada) tasarım alanına 1978 yılında John ile beraber kurdukları Patkau Architects ile girmiştir. Mimarlık üzerine yüksek lisans eğitimini Yale Üniversitesi’nde yapan Patkau, pratik mimarlığın yanında 20 yıldır eğitimcilik yapmaktadır.

Pier Paolo Tamburelli (İtalya) mimar, yazar ve Milan merkezli San Rocco dergisinin editörüdür. Genova Üniversitesi ve Roterdam’daki Berlage Enstitüsü’nde öğrenim gören Tamburelli, 2004’te Paolo Carpi, Silvia Lupi, Vittorio Pizzigoni, Giacomo Summa, and Andrea Zanderigo ile beraber baukuh’u kurmuştur.

Uluslararası jürinin vereceği ödüller:

En İyi ULusal Katılım Altın Aslan Ödülü

Uluslararası Sergi FREESPACE En İyi Katılım Altın Aslan

Uluslararası Sergi FREESPACE Gelecek Vaadeden Genç Katılım Gümüş Aslan

Juri bunların yanında,

Ulusal katılımlarda bir mansiyon

Uluslararası SErgi FREESPACE’te iki mansiyon ödülü verebiliyor.

Ödül töreni 16. Venedik Bienali’nin açılış seremonisinde, 26 Mayıs 2018’de yapılacak. Sergi aynı gün saat 10:00’dan itibaren ziyarete açılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın