Continental Genel Merkezi

Almanya’nın Hannover şehrinde açılan Continental AG’nin yeni genel merkezi, HENN tarafından tasarlandı.

Fotoğraflar: Simon Menges

Yeni yapı, ulaşımın geleceğini şekillendiren 2.400 kişiyi tek bir çatı altında topluyor. Hanover şehrinin doğusundaki sınır bölgesinde yapılan Continental AG genel merkezi, önceden şehrin çeşitli bölgelerine dağılmış olan birçok fonskiyonu bir araya getiriyor. Dinamik tasarım, şirketin lastik üreticisi konumundan Almanya otomotiv endüstrisi için yenilikçi bir teknoloji grubuna dönüşümünü temsil ediyor.

Bu proje, Continental’ın, ofis ve idari binaları, otelleri ve sanayiyi içeren kentsel bir çevreye yerleştirilmiş, birbirine bağlı bağımsız binalardan oluşan yerleşke benzeri yapıdan fayda görmesini sağlıyor. Proje, sekiz şeritli yol ile ikiye ayrılmış bir arazide yer alıyor. Plan kurgusu da ilhamını bu lokasyondan alıyor:

Zemin planı, motor yarışı devrelerinden ilham alınarak tasarlanan komplekste; yolun kuzeyinde ve güneyinde yer alan yapılar, 70 metreden uzun bir köprüyle birbirine bağlanıyor.

İkinci katta Loop, yapılar ve köprü boyunca dolaşarak dinamik ve mekansal bir süreklilik yaratıyor. Bu sayede tüm yapılar ve çalışanlar ararsında bağ kuruyor. Genel merkez için bir iletişim merkezi işlevi görüyor. Toplu çalışma alanları, bilgi paylaşımı ve resmi olmayan etkileşimler için geniş bir alan yelpazesi sunuyor. Bünyesindeki çalışma odaklı alanlara ek olarak insanların sosyalleşebileceği ve vakit geçirebileceği alanlar da barındırıyor.

Loop, ofis, toplantı odaları, kafeterya ve sağlık merkezi arasında düşey bir bağlantı kuruyor. Kuzey ve güney sınırlarında, birinci kat ile iniş alanları aracılığıyla bağlanıyor. Bu noktalarda iki adet atrium konumlandırılmış. Atriyumlar, hem çalışanları ve ziyaretçileri karşılıyor hem de şirket kantini ve TV kayıt stüdyosuna bağlanıyor. Çalışma alanlarının iç mekanları ve çalışan kantini Ippolito Fleitz Group tarafından tasarlanmış.

Tasarım konsepti, yapıların hem iç hem de dışından açıkça görülebiliyor. Cam cepheler, koyu gri profiller ile desteklenmiş. Renkli baskılı cam paneller ise Loop’u her yönden vurgulayarak tutarlı bir bütün oluşturacak şekilde tüm binaları görsel olarak birbirine bağlıyor. Binaların enerji tasarruflu cepheleri sayesinde, cephede güneş kırıcılara ihtiyaç duyulmuyor.

Kompleks, çevredeki ağaçların kampüse dahil olmasını sağlayan kamuya açık bir çevre düzenlemesine yerleştirilmiş. Ayrı duran binalar ise açık hava çalışma alanlarının yanı sıra dinlenme alanı işlevi de gören yeşil avluları çevreliyor.

 

Etiketler

1 Yorum

  • mehr wid says:

    continental gibi bir markanin muthiş seçimini dikkate almak gerekirse,HENN gibi saygin bir tasarimci ve elde edilen harika sonuç aslinda bu gurup gibi buyuk markalarin başari sırrını ortaya koyuyor.
    muthiş bir tasarim ve çok iyi bir baglanti kuruluşu ve sirkulasiyonu goze çarpiyor.gerçekten cok iyi.

Bir yanıt yazın