Alantur Otel Havuz ve Rekreasyon Alanı

Alantur geçmişi eskilere dayanan 1960’larda “Türk Rivyerası” olarak lanse edilen Alanya sahillerinde Alanya otoyolu ile Akdeniz arasında yer alan bir sahil oteli.

CM Mimarlık projeyi anlatıyor:

Mevcut ihtiyaca artık cevap veremeyen bir havuz, bu havuza çalışan havuz restoranı, servis alanları, güneşlenme terasları, duş, soyunma birimlerinin tekrar ele alınması veya ilaveten program oluşturulması ile proje tasarımı ilerledi.

Alanın yıllar içerisinde gelişen ve çevresinde nadir kalan yetişkin yeşil dokusu tasarım verisi olarak dikkate aldığımız ve tasarımımızı yönlendiren en önemli bağ oldu. Otel arazisinin batısından deniz ile irtibatlanan Melen Çayı nedeniyle de zemin suyunun yukarıda olması hele ki yağışlı mevsimlerde doygunluğa eremeyen durumun daha da kritik bir hal alması nedeniyle havuz platformunu çevre kotlarından120 cm yukarıda tutmamız gerekti. Muhtelif rampalar ve setlemeler ile aradaki mesafeyi eritmeye, peyzaj ile birlikte kurmaya çalıştık. Arazideki kot farkı platform kurgusu ile birlikte soyunma, duş gibi bazı mahalleri parapet dahilinde kurmamıza imkan tanıdı.

Havuzun batısında yüzü havuz ve deniz tarafına dönük olarak oluşturulan açık restoran metal üst örtü ile gölgelendi. Çelik konstrüksiyon ve bitimi çelik malzeme olarak bırakılan örtünün gerek taşıcıları gerekse de örtü radyal üniteleri kurgusu mevcut ağaçlar/bitkiler kollanarak irrasyonel olarak düzenlendi. Vaziyet planı dahilinde tuvaletler, açık ve kapalı çocuk oyun alanları da mevcut peyzaj dikkate alınarak konumlandı.

Havuz ve servislerini brüt beton olarak sonlandırdık. Kalan yapı elemanlarını ise masif ahşap ile tamamladık. Havuzun güneşlenme platformunu genişletmek ve gelişmiş peyzajı havuz ile bir arada tutmak için platform bazı yerlerde irrasyonel eğrisel boşluklar açtı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın