Temelini Başbakan atacak

Malatya'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılacak olan 25 bin kişilik stadyumun temelinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacağı bildirildi.

TOKİ ilk olarak Galatasaray Spor Kulübü için 52 bin seyirci kapasiteli Seyrantepe Stadı’nı inşa etti. Seyrantepe’nin ardından 18 ile modern stat kazandırmak için kolları sıvayan TOKİ’nin projelerinden biri de Malatya’da gerçekleştirilecek.

Stat projesinin temelinin 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü atılacağı bildirildi. Saat 18.00’de yapılacak temel atma töreninin, Ankara’daki 19 Mayıs kutlamaları esnasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından canlı yayın ile yapılacağı kaydedildi.

Malatya’ya yapılacak spor kompleksinde 25 bin kapasiteli stadyum ile bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 4 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu yer alacak. Aynı proje kapsamında Malatya İl Spor Müdürlüğü hizmet binası da inşa edilecek. İhalesi Ocak ayında yapılan komplekste yer alacak stat, kayısısıyla ünlü Malatya’nın dokusuna uygun olacak şekilde kayısı renkli inşa edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın