Bio Istanbul Projesi’nin Detayları Belli Olmaya Başladı

Bio City Devolopment Company ve AECOM, Bio Istanbul projesi için 2,2 milyar Dolar'lık proje yönetim anlaşması imzaladıklarını duyurdular.

Bio Istanbul kapsamında, bir çocuk hastanesi, biyomedikal bilim parkı, konut alanları bulunacak. Kampüs, tam olarak faaliyete geçtiği zaman 20.000 çalışan, 15.000 yaşayan nüfus barındıracak.

AECOM Türkiye’den David Whitehouse, “Bio İstanbul, tamamlandığı zaman Türkiye’deki sağlık sektörünün seviyesini yükseltecek. Türkiye, aynı zamanda ilaç ve biyomedikal araştırma sektöründe Orta Doğu ve Avrupa’da lider ülke konumuna konumuna gelecek,” dedi.

BCDco, EPP ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iştiraki olan proje farklı mimarlık ofislerini de bir araya topluyor. Çocuk hastanesini İsviçreli Gmur Architekten, biyomedikal bilim parkını İspanyol Rafael de La-Hoz, 150 adetlik konut birimini Norveçli Saunders Architecture ve Tabanlıoğlu Mimarlık tasarlıyor. AECOM’un şirketlerinden olan Davis Langdon ise maliyet ve program yöneticisi olarak projede yer alıyor.

Bio İstanbul CEO’su olan Tobias Levey ise, “Projeyi zamanında ve bütçesinde tamamlama konusunda AECOM’a güveniyoruz,” şeklinde açıklama yaptı.

Etiketler

Bir yanıt yazın