Bu ne perhiz!

Avustralya, küresel ısınmayla mücadele kapsamında dehşet veren bir planı gözden geçiriyor: Vahşi doğada yaşayan develeri itlaf etmek.

Her biri yılda bir ton karbondioksite eşit miktarda metan üreten 1.2 milyon deve, Avustralya’daki çiftçilerin ve ‘doğayı kurtarmak istediğini’ söyleyen bir grubun hedefinde yer alıyor. Bu develerin hep birlikte Avustralya’nın en büyük sera gazı salıcıları oluduğu düşünülüyor. Ancak hükümetin böyle bir karar alması durumunda hayvan hakları savunucularının tepkilerini üzerine çekeceği kesin bir gerçek.

‘BİZ YENİLİKÇİLER ÜLKESİYİZ’
İtlaf fikrini hükümete sunan Adelaide’den Northwest Carbon adlı şirketin yöneticisi Tim Moore, “Develer doğada 30-50 yıl yaşıyor ve sayıları 1.2 milyon olduğu için her dokuz yılda bir ürettikleri gaz iki katına çıkıyor” diyerek görüşünü savundu! Moore’un planına göre, develer helikopterlerden ya da arazi araçlarından ateş açılarak öldürülecek. Ayrıca hükümet itlafa katılan bireyleri ve kuruluşları ödüllendirecek. Bazıları ise develerin toplanıp insan ya da hayvan yiyeceği olmak üzere mezbahalara gönderilmesini savunuyor. Ama Moore’un planı hepsinin yok edilmesi yönünde.

Tim Moore’a göre ayrıca projeye katılacak Aborijinler için bu büyük iş fırsatları yaratacak. Moore, hükümetin önünde duran bu öneriyi onaylayacağından da çok emin ve bunu şu sözlerle destekilyor: “Biz yenilikçiler ülkesiyiz ve sorunlarımızla mücadelede yenilikçi çözümler buluruz. Bu sadece klasik bir örnek.”

Hükümetin iklim değişikliği görevlilerinden Mark Dreyfus, yönetimin karbon salınımını azaltmak amacıyla Moore’un önerisi de dahil olmak üzere çeşitli önerileri gözden geçirdiğini belirtti. Nükleer enerji kullanmayan Avustralya, elektrik üretiminde kömüre bağımlı, bu da ülkeyi kişi başına kirletici sıralamasında dünya sıralamasının en kötüleri arasına koyuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın