ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülleri Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen yarışmada "İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi" için en iyi tasarımın seçilmesi hedefleniyor.

1988’den bu yana altı ayda bir ve dünyanın farklı metropollerinde düzenlenen yarışma, belirlenen şehirde inşa edilecek yapının en işlevsel kullanımını tasarlayan mimarları ödüllendiriyor.

İstanbul’un ev sahipliği yaptığı uluslararası prestije sahip ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü’nün 12’ncisinde ise İstanbul Bakırköy’de inşa edilecek “İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi” için en iyi tasarımı seçmek amaçlanıyor. Ekip halindeki 1.495, toplam 2.692 mimarın bu yılın ödülü için uygun bulunduğu yarışmaya 287 proje sunuldu.

Ödülü hak eden proje diğer katılan ülkeler arasında Türkiye’de bir ilk olacak
1. Italya 23
2. Amerika 20
3. Çin 16
3. İspanya 16
5. Yunanistan 16
5. Hindistan 15
7. Bulgaristan 14
7. Mısır 13
9. Rusya 13
9. Türkiye 12

Yarışmanın jürisinde de ünlü mimarların yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Onursal Başkan, ThyssenKrupp Elevator Güney Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Operasyon Birimi adına Javier del Pozo Başkan olarak görev alıyor.

Kazananların 16 Aralık 2011’de açıklanacağı yarışmada Jüri, iki defa bir araya gelip sunulan proje tekliflerini değerlendirerek en uygun projeleri belirleyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygun gördüğü takdirde nihai tasarım için kazananı görevlendirebilecek.

Proje için, yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alan öngörülüyor. Deprem, fırtına, yangınla mücadele, duman, sel, tsunami, ilk yardım ve acil durum iletişimi deneyimini yeniden yaratmak üzere görsel, işitsel eğitim teçhizatları ve simülasyon sistemleri ile donatılacak merkezde planetaryum, kütüphane, bilgi panoları, seminer ve toplantı odaları ile de ziyaretçilerin bilgilendirilmesi hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın