Bauhaus Bugün Yaşadığımız Dünyayı Nasıl Şekillendirdi?

Deutsche Welle tarafından hazırlanan 3 bölümlük bauhausWORLD isimli belgesel, Bauhaus'un yaşadığımız dünyayı nasıl şekillendirdiğini araştırıyor.

Deutsche Welle tarafından hazırlanan 3 bölümlük bauhausWORLD isimli belgesel için film ekibi dünyayı gezip mimarlar, şehir plancıları ve sanatçılar ile konuşarak “Bauhaus’un sosyal idealleri ve tasarım ilkeleri bugün nasıl yaşadığımıza hala şekil veriyor mu?” sorusuna cevap aradı.

Film yapımcısı Lydia Ranke ve ekibi, üç bölümden oluşan belgesel filmini yapmak için Weimar, Dessau ve Berlin’in Bauhaus bölgelerinin yanı sıra, Tokyo, Amman, Tel Aviv, New York, Şikago, Mexico City ve Medellín gibi şehirleri ziyaret ettiler. Norman Foster, Tatiana Bilbao, Mark Wigley, Yinka Ilori ve Kasia Kucharska gibi isimler ile söyleşi yaptılar.

“The Code”

bauhausWORLD’ün ilk bölümü olan “The Code”, Bauhaus’un kalıcı başarısının sırrını aramak için Japonya’ya kadar uzanıyor.

“The Effect”

bauhausWORLD’ün ikinci bölümü olan “The Effect”te ekip, Bauhaus’un dünyadaki sanat, tasarım ve mimarlık üzerindeki etkisini incelemeye devam etmek için Dessau’dan New York’a, İsveç’te Älmhult ve Almanya’da Ulm’a olan yolculuğunu sürdürüyor.

“The Utopia”

bauhausWORLD’ün üçüncü ve son bölümü olan “The Utopia”, Bauhaus felsefesinin günümüz küreselleşen toplumu üzerindeki etkisini araştırıyor. Mirası nedir? Geleceğe ilişkin ütopik görüşlerine ne oldu? 21. yüzyılda hala ilgileri var mı? Bauhaus’un sorduğu soruların cevaplandırılıp cevaplanmadığını ve 100 yıl önce önerdiği çözümleri hala öğrenip öğrenemediğimizi öğreniyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın