+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.

Singapur'un Dikey Şehirciliğine Avrupa Yorumu

19 Şubat 2018, 12:20
  defa okundu.

BIG ve CRA-Carlo Ratti Associati, Singapur’da, coğrafyanın tropik doğasına gönderme yapan modern bir kule tasarladılar.

Singapur'un Dikey Şehirciliğine Avrupa Yorumu

Şehrin finans merkesinde inşa edilen kule Singapur’un siluetinde fark yaratmak için tasarlandı; yapının dış cephesindeki dikey elemanlar zaman zaman aralanarak, binanın zemininden, merkezinden ve çatısından yeşeren bitkilere açılan anlık bakışlara izin verdi.

Ortogonal çizgilerin ve gür bitkilerin dinamik etkileşimi; tropik bitki örtüsüyle birbirine karışan cam ve çeliğin tezat dokusunda kendini gösteriyor. 280 metre yüksekliğindeki çalışma, yaşama ve oyun için kullanılacak iç ve dış mekanlardan oluşan kule, Singapur’un öncü olduğu dikey şehirciliği devam ettirmenin yollarını arıyor.

Yapıya girenler zemin katta kamuya açık bir yağmur ormanı parkı ve meydanıyla karşılaşıyor. Geniş etkinlik ceplerinde spor, sergi veya farklı etkinlikler düzenlenebiliyor. Dolambaçlı yeşil yollar ve örtük geçitler, City Room’a -kulenin ayaklarına yerleşmiş açık alan- girişler veriyor. Bir dizi yüksek teknolojik çözüm, çalışmak ve dinlenmek için tasarlanmış mekanları şekillendiriyor. Kulenin pek çok yerine dağılan sensörler, nesnelerin interneti ve yapay zekâ uygulamaları kullanıcıların kendi deneyimlerini ihtiyaçlarına göre şekillendirmelerini sağlıyor.

Yapının ilk sekiz katı -konut ve yüzme havuzu, jakuzi, koşu parkuru, spor salonu, sosyal mutfak, konut dinlenme alanı, barbekü bölümleri gibi- konutlara servis veren mekanlara ayrılmış. Kulenin en üst 29 katı ise Singapur Nehri’nin ve Marina Koyu’nun panoramik manzarasına bakan ofis birimlerinden oluşuyor.

Konut ve ofis bölümleri arasında, binanın merkezinde, dört katlı organik ve yumuşak bir peyzaj tasarlanmış. Green Oasis olarak adlandırılan bu bölüm 30 metre yüksekliğinde; çalışmak, yürüyüş yapmak, rahatlamak ve egzersiz için tasarlanmış açık bir bahçe. Bu çok katmanlı vahaları birbirine bağlayan spiral yürüme yolu, dışarıdaki Singapur peyzajını arka fon olarak kullanırken, green oasis'e farklı noktalardan bakış açıları sunuyor.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
7 gün içinde en çok
Okunan Yorumlanan
İlgili Haberler