Geleceğin Spor Salonları Benzin İstasyonları mı?

Yüzyıl önce otomobilin Amerikalılar'ın günlük hayatlarına girişi ülkede her şeyi değiştirdi.

ABD’de yaşayanlar için dünya küçüldü, dört tekerlek, motor ve benzin dolu bir depo sayesinde her yere kolayca gidip gelinebiliyordu. Doğal olarak otomobillerin yakıt ihtiyacını karşılamak için benzin istasyonları da ülkenin dört bir yanına yayıldı.

Günümüzde ABD’de otomobillerde yakıt olarak, daha temiz bir enerji kaynağı olduğu için, benzin yerine elektrik tercih edilmeye başladı.

Dünyaca ünlü spor giyim markası Reebok ve mimarlık ofisi Gensler iş birliğine giderek elektrikli araçlar çoğalınca benzin istasyonlarının gelecekte atıl durumda kalacağını düşünerek onlara yeni bir işlev düşünmüşler.

“Get Pumped” adını verdikleri bu iş birliğinde benzin istasyonlarını “aracınız için değil vücudunuz için yakıt olsun diyerek” spor salonlarına çevirmeyi öngörüyorlar.

Gensler ile yapılan bu tasarım çalışması, spor yapma ve sağlıklı olma fırsatı için sıfır engelin bulunduğu bir gelecek hayal etmemizi sağlıyor. Tüketiciler artık benzin istasyonlarına ihtiyaç duymayabilir, ancak bunları boşa harcamak yerine onları yeniden işlevlendirerek topluluk mekanları haline getiriyoruz.

Austin Malleolo (Reebok)

Gelecekteki şehirlerimizde ev ile iş arasında, sadece arabanızı şarj etmekten daha fazlasını yapabileceğiniz bir fitness vahası ağı oluşturmayı düşünüyoruz.

Alfred Byun (Gensler)

Tasarım önerisinde eyaletler arasındakine “The Network”, kentler arasındakilere “Oasis” daha ufak ölçekli olanlara ise “The Community Center” ismi verilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın