Bryan Adams ve Feilden Clegg Bradley’den Eski Fabrikada Sanat Atölyeleri

İngiliz firması Feilden Clegg Bradley Studios, Kanadalı müzisyen Bryan Adams ile bir araya geldi ve Berlin’in güneydoğusunda bulunan atıl durumdaki bir fabrikayı, sanatçı atölyelerinin de içinde bulunduğu bir komplekse çevirdi.

Spreehalle binası, Berlin’in Treptow-Köpenick bölgesinde, Spree Nehri kıyısında yer alıyor. 1910 yılında inşa edilen yapı, eskiden Alman elektronik markası AEG tarafından kurulan sanayi kompleksine dahildi. Adams’ın 2013’te binayı satın almasının ardından, Feilden Clegg Bradley ile birlikte yapıda renovasyon çalışmalarına başlandı.

İki yerli stüdyo, Hoidn Wang Partner ve Sauerzapfe Architekten, sağlamış oldukları yardımlar ile bu sürece dahil oldu. Spreehalle’de gerçekleştirilen çalışma, yerel yönetim tarafından Treptow-Köpenick Bölgesi’nde yürütülmekte olan kentsel yenileme projesinin de bir parçasını oluşturuyor.

Konut, ofis ve galeri gibi çeşitli fonksiyonları içinde barındıracak olan yapıda aynı zamanda küçük işletmeler ve sanat atölyeleri de kendine yer edinebilecek. Feilden Clegg Bradley, atölyelerin tasarımında amaçladıkları şeyi “endüstriyel, basit, net ama her şeyden önce belirsiz” olarak nitelendiriyor.

Fotoğrafçılık ile de ilgilenen Bryan Adams, yapı içerisindeki bölümlerden ikisinde kendi fotoğraf stüdyosunu kuracak.

Etiketler

Bir yanıt yazın