+ Arkitera'nın gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için lütfen giriş yapınız!
veya ile bağlan.
Gaz Deposu Havzasının Parka Dönüşümü

Gaz Deposu Havzasının Parka Dönüşümü

Kaynak: Inhabitat
22 Nisan 2016, 17:12
  defa okundu.

Londra'nın Viktoryen endüstri miraslarından biri olan gaz deposu, serbest yeşil alan ve yürüyüş yolunun bulunduğu dairesel bir parka dönüştürüldü.

Bell Philips Architects projesi Gasholder Park, tarihi gaz deposu iskeletinin içine yerleştirilen dairesel bir yeşil alan. Kings Cross bölgesinin geliştirilmesinin parçası olarak yapılan yeniden kullanım projesi, "eskiyle yeninin güzel bir karşıtlığı" olarak ifade ediliyor.

1850'de inşa edilen ve 2. Derece Viktorya (Grade 2 Victorian) listesinde olan 8 No'lu Gaz Deposu, 2000 senesinde kullanıma kapandı. Yapının çerçevesi olan 25 metre yüksekliğindeki strüktür, Pancras Meydanı'ndaki orjinal yerinden kaldırıldı; King Cross'a taşınarak Shepley Engineers tarafından yeniden monte edildi ve döşendi. 


Bell Philips Architects, 2009'da Gasholder Park projesiyle katıldıkları yarışmayı kazandılar. Proje 2015 senesinde tamamlandı. Ofis strüktürün içine, 30 metre çapında, cilalı paslanmaz metalden yapılmış saçak da ekledi.

Reklam

Yorumlar
Yorum bırakmak için giriş yapmalısınız!


Henüz yorum yapılmamış!
7 gün içinde en çok
Okunan Yorumlanan
İlgili Haberler