Mimarlık Ödülleri Kurumsallaşacak

Kepez Belediyesi, Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri projesi ile Türkiye'de mimarlık alanında ödül veren ilk belediye oldu.

Kepez Belediyesi’nin, Antalya doğumlu ‘Bilge Mimar’ Turgut Cansever’in hatırasını yaşatmak amacıyla 2.’sini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı. Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri sergi açılışı ve ödül töreni Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Mimarlık ödülleri, Kepez Belediyesi ile imzaladığı protokol kapsamında Mmarlar Odası Antalya Şubesi’nin koordinasyonunda düzenlendi. Seçici kurul, yaptığı toplantılar sonucunda, Turgut Cansever Büyük Ödülü’nü ‘Gümüşsü Evleri’ eseriyle Alişan Çırakoğlu ve Ilgın Avcı ikilisine verdi. 26 eserin katıldığı seçimde, büyük ödül dışında iki adet basan ve 2 adet de jüri ödülü takdim edildi. Ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgedek, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Özge Koksal, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mimarlık Fakültesi öğrencileri, meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Kepez Belediyesi tarihe geçti

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Tütüncü, Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri etkinliğinin, 2014’te vaat ettiği sosyal projelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Şehirciliğe yön veren, ufuk çizen bir etkinliği Antalya’ya kazandırmayı arzu ettiklerini belirten Tütüncü, şunları söyledi “Geçtiğimiz yıl 1. düzenlediğimiz Mimar Turgut Cansever Mmarlık Ödülleri projemizin 2.’sini gerçekleştirdik. Bir belediyenin ulusal çapta mimarlık ödülleri etkinliği düzenlemesi anlamlı bir çalışmadır. Kepez Belediyesi böylesi bir etkinliği ilk kez düzenleyen belediye olarak tarihe geçmiştir. Burada meçhul bir kahramanı, malum bir kahraman haline getirmek için büyük özveriyi gösterdik. Tıpkı bundan önce çeşitli dallarda üstatlarımızı hatırladığımız, rahmete giden önemli değerlerimizi çeşitli etkinliklerle hatırladığımız gibi bu etkinliğimizle de merhum Mimar Cansever’i toplumun gündemine tekrar taşıdık.”

Tütüncü, son 60-70 yılda oluşturulan şehirlerde felsefi bir alt yapının, mimari bir kimliğinin olduğundan söz edilemeyeceğine vurgu yaparak, “Şehirlerimizi doğa ve insanla uygun hale getirebilmek bizim elimizde. Bu mimari ödül etkinliğinin bu amaca katkı koymasını arzu ediyoruz. İlerleyen zamanlarda her yıl bu projemizi daha kurumsal hale getirecek ve şehirlerin oluşmasına katkı sağlayacak güzel akıl harmanlanmasına burada ev sahipliği yapmış olacağız.” görüşünü dile getirdi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile bugüne kadar çok önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Başkan Hakan Tütüncü, “Şehrin üzerine birlikte düşünebilme, her türlü ön yargılardan öte son derece verimli bir şekilde şehir için artı değerler üretme imkanımız oldu.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın