İTÜ-KKTC, Restorasyon Projelerine Başlıyor

İTÜ-KKTC Gazimağusa yerleşke alanında bulunan ve rölöve ile restitüsyon çalışmaları tamamlanan allı adet eski yapının, restorasyon projeleri için sürdürülen çalışmalar hız kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde bulunan İTÜ-KKTC Çalışma Ofisi ‘nde geçtiğimiz hafta teknik toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, İTÜ-KKTC Rektörü Prof.Dr. Ercan Kahya, Rektör Danışmanı Doç.Dr. Göksenin İnalhan, Rektör Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslı Çekmiş, EBİ A.Ş. Müşaviri Hale Can, EBİ A.Ş. Müşaviri Murat Sayın, İTÜ Proje Danışmanı Zeynep İnan. Nejat Üreğen Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi temsilcileri Nejat Üreğen, Deniz Özkut ve Rıza Yılmaz katıldı.

Rektör Prof.Dr. Ercan Kahya, öncelikli olarak eski İngiliz hükümet binasının ele alınacağını belirterek, restorasyon projesi için Şubat ayında Anıtlar Yüksek Kurulu’na(AYK) teknik başvuru yapılacağını ve en kısa zamanda restorasyona başlamak istediklerini dile getirdi. Kahya, idari yönetim binası ve halka açık kültür-sanat merkezi olarak kullanılması planlanan yapının, değerlendirme ve onay aşamalarının tamamlanmasıyla yeniden hayata kazandırılacağını söyledi.

Kıbrıs’ta İngiliz idaresi döneminde inşa edilen ve Gazimağusa Kaza Mahkemesi olarak hizmet verdikten sonra tapu ve kaymakamlık binası olarak da kullanılan yapının, sonradan çıkan yangın nedeniyle çatısı çökmüş ve bazı duvarları zarar görmüştü. Yangın nedeniyle kullanılmaz hale gelen yapı. 2010 yılında İTÜ-KKTC’ye kiralanmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın