Ankara’nın Defoları Video’da

Engelli Hakları Atölyesi, en yaşanabilir kent seçilen Ankara'nın sokaklarının engellilere hayatı ne kadar yaşanılmaz kıldığını bir videoda gösteriyor.

 

“Bu direk hız sınırına uymayan bir engelli için uyarı olarak mı düşünülmüş dersiniz?”

Engelli Hakları Atölyesi, en yaşanabilir kent seçilen Ankara’nın sokaklarının engellilere hayatı ne kadar yaşanılmaz kıldığını bir videoda gösteriyor.

“Ankara’nın defoları” isimli videoda, görme engellilerin yürümesine yardımcı olan sarı klavuz çizgilerinin önüne çıkan engeller yer alıyor.

Siz de fotoğraflarınızı yollayın

bianet’e konuşan Engelli Hakları Atölyesi’nden Mahmut Keçeci, bu videonun bir başlangıç olduğunu herkesi sokakta engellilere engel çıkaran durumları fotoğraflayıp kendilerine göndermeye çağırdı.

“Sokaktaki engellerin sadece yasalarla, denetimle ortadan kalkmayacağı, ya da bunun çok uzun süreciğinin farkındayız. Bu yüzden toplumda da farkındalık yaratmak şart. Engelsiz, insanca ve erişilebilir bir kent ancak mücadele ile mümkün. Herkes yolda yürürken etrafına baksa, engelleri görecek. Bunu görünür kılmak da engellilerin olduğu kadar engelsizlerin de sorumluluğunda. Fotoğrafları tarih, yer, zamanı belirterek bize gönderirlerse, yeni klipler hazırlamak istiyoruz.”

Videodaki içerik Ankara’nın bugları ve onedio internet sitesinden yer alan fotoğraflardan oluşturuldu.

Engelli dostu mu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Birleşmiş Milletlerin Çevre Programı (UNEP) tarafından onaylanan ve çevre yönetiminde Dünya’daki en iyi uygulamaların ödüllendirildiği 2012 yılı LivCom Yaşanabilir Toplumlar Ödüllerinde iki kriterle ödül almıştı.

“Sağlıklı yaşam” ve “toplumsal katılım ve yetkilendirme” kriterlerinde alınan ödüllerde Ankara’nın engellilere sunmuş olduğu rehabilitasyon merkezleri ve Engelliler Meclisi’nin olması olumlu gelişmeler olarak kaydedilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın