Yaratıcı Rutinler

"Hepimizin 24 saati var, aynı Beyonce gibi" tweet'i dünyada viral oldu ve bunun birçok başka isme uyarlaması geçen yıldan beri internette dolaşıyor.

Peki yaratıcı insanlar – besteciler, ressamlar, yazarlar, bilimadamları, filozoflar ya da mimarlar – eserlerini yaratmak için nasıl zaman buluyorlar? Bu sorunun cevabını arayan Mason Currey, seçtiği yüzlerce yaratıcı insanın günlük rutinlerini incelemiş. Ortaya çıkan sonuç: Bazılarının normal iş saatlerinde çalışırken, bazılarının da kendi özel çalışma zamanlarını belirledikleri.

Yüzlerce ismi içeren çalışmanın sadece bir kısmı görsel olarak temsil edilmiş. Aralarında mimarlık dünyasından ise Le Corbusier dikkat çekiyor. 

Tasarımda Öne Çıkanlar

Her günü devam eden 24 saatlik döngü içinde görselleştirmek zamanın durmadan devam eden özelliğini vurgularken, 12 saatlik saat düzenini de iki katına çıkarıp, saatin 6’yı gösterdiği noktada öğlen 12’yi temsil ediyor. Renkler ise gün içindeki ana aktiviteleri gösteriyor: aktivite – iş, uyku, egzersiz gibi.

Düşünceler

Yaratıcı insanların rutinlerini karşılaştırmak oldukça ilginç: Bazıları sabah çok erken çalışırken, bazıları gece çalışmayı tercih ediyor. Çoğu gününe kahve ve tütünle başlarken, bazıları alkolü tercih ediyor. Günümüzdeki egzersiz kavramının 20. yüzyıl ortalarına kadar ortaya çıkmadığını düşünürsek, bu insanların öğleden sonralarını tempolu yürüyüşle geçirmelerini görmek şaşırtıcı.

Peki siz yaratıcı olmak için gününüzü nasıl bir rutinde geçiriyorsunuz?

Not: Posterin büyük haline buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın