Mimar Sinan Yarışması Başladı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimar Sinan Araştırma ve Uygulama Merkezi, Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ve Allevents işbirliğiyle düzenlenen "Mimar Sinan Yaşamı ve Yapıtları Anı Objesi Yarışması" başladı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 yılında Tophane-i Amire’de düzenlenecek olan “Mimar Sinan ve Yaratıcı Dehanın Şaheserleri Sergisi” kapsamında gerçekleştirilen yarışma, Türk mimarlık ve sanat tarihinde önemli bir yere sahip olan Mimar Sinan’ın ve eserlerinin uluslararası tanınırlığını arttırmak, dünya mimarlık ve sanat tarihindeki önemini vurgulamak ve “Sinan dehasını” gelecek kuşaklara aktarma misyonuyla hayata geçiriliyor.

Mimar Sinan’ın ve yapıtlarının doğru aktarımını sağlayacak anı objelerinin tasarlanmasının hedeflendiği ve katılanlardan Sinan’ın yaşamı ve yapıtlarını yorumlayarak anı nesnesi olacak özgün tasarımlar geliştirmelerinin beklendiği yarışmaya, 10 Mart 2014’e kadar başvuru yapılabilecek.

Çağdaş ve geleneksel tüm sanat ve tasarım dallarına açık olan yarışmaya Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerin ilgili bölümlerinin lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilecek.

Aralarında Mimar Sinan Üniversitesi mimarlık, iç mimarlık, resim, grafik, fotoğraf, heykel, seramik, tekstil, geleneksel sanatlar ve endüstri ürünleri tasarımı profesörlerinin ve tasarım şirketi sahiplerinin yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek olan projelerin kazananları ise 18 Mart 2014 tarihinde açıklanacak.

Dereceye giren yapıtlar, Bilkent Kültür Girişimi’ne bağlı 55 müze mağazasında satılacak. Ödül alan ve sergilenmeye değer görülen yapıtlar, 9-23 Nisan 2014 tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sergilenecek ve bu yapıtların yer aldığı bir katalog hazırlanacak.

Birincisine 7 bin, ikincisine 5 bin, üçüncüsüne ise 3 bin lira ödül verilecek yarışmada, 5 kişi de mansiyon ödülü almaya hak kazanacak. Bu arada yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi ve katılım için “www.mimarsinanyarisma.com” adresi ziyaret edebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın