Çölün Ortasında Bir Resim

Google Maps'e 16.86554°N 11.95371°E koordinatlarını girin ve baktığınız imajın gerçek bir anıt yapıya referans olduğunu öğrenip, hayret edin!

UTA 772 uçuş kodlu yolcu uçağı, 19 Eylül 1989 yılında, Kongo Cumhuriyeti başkenti Brazzaville’den Fransa Paris CDG Havaalanına doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra Libyalı bir teröristin havada bombalı saldırısı sonucu 155 yolcusu ve 15 mürettabatıyla Nijer’de, Sahra Çölü’nün ortasına çakıldı ve herkes öldü.

On sekiz sene sonra, mağdurların aileleri bir araya gelip yerli halkın yardımları ile kazanın yaşandığı yerde onlar için bir anıt yaptılar. Koyu renkli taşları, 70 km uzaktan getirerek, yaklaşık 60 metre çapında bir daire oluşturdular. Her bir kurbanı temsilen 170 adet kırık aynayı çemberin etrafına yerleştirdiler. Uçak parçaları hala kumların arasında duruyordu ve anıtın ana malzemesi olarak kanadı bulup kullandılar. Kaza öyle bir coğrafyada olmuştu ki, anıt dünyayla bağlantısını ancak yine havadan, metrelerce bazen de kilometrelerce uzaktan kurabilecekti.

Terör nedeniyle yaşanan bu trajedi sonucunda, aileler hiçbir zaman unutulmayacak bir anıt yaptılar. Bu anıt sayesinde ölenler, sadece kalplerde ve çölde değil aynı zamanda Google Maps’de de yaşamaya devam edecek.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın