Fotoğraftan 3 Boyutlu Cisime

Tel Aviv Üniversitesi'nden Tao Chen, Zhe Zhu, Ariel Shamir, Shi-Min Hu ve Daniel Cohe tarafından geliştirilen 3-Sweep isimli yazılım herhangi bir fotoğraf üzerindeki cisimleri kolayca 3 boyutlu çizime dönüştürüyor.

Henüz araştırma aşamasındaki yazılım ilk kez Siggraph Asia 2013 isimli etkinlikte sunuldu. Yazılım fotoğraf üzerindeki objelerin sınırlarını çizip daha sonra çekip uzatma yöntemi ile çalışıyor. Bunu da benzerlerinin aksine basit birkaç adım ile yapıyor.

Araştırma ekibinden Tao Chen, 3-Sweep’in 3 boyutlu yazıcıların, cisimlerin çizimden fiziksel ortama dönüşmesini sağlayan, etkisinin tersine (fiziksel ortamdan çizime) bir dönüşüm yaratacağını düşünüyor, Sims veya Second Life gibi oyunların gelecekteki versiyonlarında oyuncuların isterlerse kendi nesneleri ile bir dünya yaratabilmelerinin hayallerini kuruyor.

Yazılım ile ilgili yayınlanan videoya gelen olumlu-olumsuz tepkileri değerlendiren ekip yazılımın demo sürümünü en kısa zamanda hazırlamak için çalışmalara çoktan başlamışlar.

Ekibin hazırladığı video aşağıda. Bakalım izleyince siz ne düşüneceksiniz? Ne dersiniz hayal ürünü mü? Sadece kandırmacadan mı ibaret? Yoksa gerçekten hayat kurtarıcı bir ürün mü olacak? Mimarlıkta dijital gelişmeler ile ilgili çok daha fazla tartışma ise 07-08 Ekim 2013’te ARKIMEET‘te yapılacak. Elif Erdine, Ahmet Turan Köksal, Tobias Nolte’nin katılacağı oturumu izlemek için ücretsiz kayıt seçeneklerini kaçırmayın!

Etiketler

Bir yanıt yazın