Foursquare ile Mimari Hazine Avı

MoMA ve Foursquare "Mimari Hazine Avı" başlattı.

New York tüm açılardan harika bir şehir olabilir fakat onun mimarlık açısından harika bir şehir olduğunu söylerken zorlanabilirsiniz. New York -birçok kişinin kastettiği anlamıyla Manhattan- Chicago ve ya Los Angeles gibi ikonik binalara sahip bir metropol olarak tanımlanamaz. Empire State ya da Birleşmiş Milletler binasının, göz zevkini bozan itici benzerleri türemiş durumda… Mimari bir mücevhere denk gelene kadar, bir sürü ıvır zıvır içinde zar zor ilerlenebiliyor.

Araştırma, bununla birlikte tamamen grid sistemden oluşan Manhattan’ı deneyimlemenin de bir parçası. MoMA, hala ana yollara dair bir bilgisi olmayan bezgin turistler için gezilip görülecek yerleri ortaya çıkardı. Müze son zamanlarda, New York’un nihai mimari avını size getirebilmek için, Foursquare’le birlikte çalıştı.

Rehber, modern hareketin estetik, tektonik ve yapım niteliklerini sergileyen binaları belirten “Modern Mimarinin 21 Simgesi”nden oluşuyor.

Hazırlanan bina listesi özellikle modern mimarinin öncüsü Henri Labrouste ve onun modernist takipçisi Le Corbusier’in etkisi üzerine yoğunlaşmış. MoMA’nın araştırması da bu iki mimarın çalışmaları ekseninde şekilleniyor. Sergiler, “Henri Labrouste: Structure Brought to Light” ve “Le Corbusier: An Atlas of Modern Architecture”; Le Corbusier ve Labrouste’nin mirasını anlamak için yeni bir kavrayış öneriyor.

MoMA’nın biz kaybolmaya mahkum turistler için seçtikleri binaların hepsi Manhattan’da ve büyük oranda 6. Cadde ve Lexington Caddesi arasında kümelenmiş durumda.

MoMA ve Foursquare’in belirlediği listeye “check-in” yapan ziyaretçiler gittlikleri sergiye giriş için 5 Dolar’lık indirim kazanıyor. Uygulama 31 Temmuz’da bitiyor.

Yolu New York’a düşenler haydi mimari hazine avına!

Etiketler

Bir yanıt yazın