Otobüs Durağı Bile Halka Sorulacak

Gezi Parkı'nda çadır yakan zabıtaların görevden alındığını açıklayan Topbaş, Büyükşehir Belediyesi çalışmaları konusunda artık önceden halka bilgi verileceğini söyledi.

Yardımcılarıyla yaptığı koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bundan sonra Büyükşehir çalışmalarında halkı bilgilendireceklerini vurgulayarak, “Bir otobüs durağının yeri değişecekse bile o durağı kullananlara bu sorulacak” dedi. Çadır yakan 7 zabıta görevlisi hakkında yasal işlem yapıldığını belirten ve Gezi Parkı’nda başlatılan iyi niyetli eylemin amacını aşarak Türkiye’ye ve dünyaya sıkıntılı şekilde yansıtıldığına dikkat çeken Topbaş, şunları söyledi: 

  •  Samimi duygularla bu eylemi ortaya koyanlara ve kendi düşüncelerini açıklayanlara bir şey söylememiz mümkün değil. Ancak gördük ki medeni bir eylem yerine kente çok ciddi zarar veren bir olay yaşandı. İstanbul’un son günlerde kaybettiklerini tekrar geri kazanması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 
  •  Gezi Parkı eylemlerine katılan 300 civarında sanatçı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kanaat önderleriyle görüştüm. Bu kişilerin yüzde 99’u ilk gün sosyal medyada Taksim’deki ağaçların tamamının sökülmeye ve Topçu Kışlası’nın yapılmaya başlandığı yönündeki açıklamalar üzerine eyleme başladığını söyledi. İstanbul ve Türkiye’deki gelişmelerden rahatsız olduğunu hissettiğimiz bazı gruplar var. 
  •  Bundan sonraki çalışmalarda önce halkı bilgilendireceğiz. Bütün projeler önce halkla paylaşılacak. Halka anlatılacak. Halkımızın görüşleri alınarak çalışma yapılacak. Bir otobüs durağının yeri değişecekse bile o durağı kullananlara bu sorulacak. 


Talimat yok

  •  Gezi Parkı’nda çadırların yanmasıyla ilgili 7 zabıta görevlisi tespit edildi. Bunların 4 tanesi kamu görevlisi diğer 3 tanesi ise taşeron şirket üzerinden çalışıyor. Haklarında yasal işlem yapıldı. Kamu görevlileri açığa alınırken, diğerlerinin de iş akitleri feshedildi. 
  •  Zabıtalara çadırları yakma talimatı idare tarafından verilmedi. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Kalkıp da idare insanların çadırlarını yakın demez. Toplanan çadırların teslimi için Cumhuriyet Başsavcılığına ve valiliğe bir yazı çıkarttık. Tabi ki mağdur olanların hakları var. 
Etiketler

Bir yanıt yazın