İzmir, Tasarım Kenti Olacak

Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen toplantıda kentin tasarım pratiği, bilgi ve donanımının gelinlik ve mobilya sektörlerinin öncülüğünde geliştirileceği açıklandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenti tasarım merkezi haline getirmek için bir süredir yürüttüğü çalışmalara yenisini ekledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından düzenlenen tasarım toplantısına mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, endüstriyel tasarım, moda tasarımı, tekstil, grafik tasarımı, reklam, sanat, medya ve iletişim konusunda çalışan akademisyenler ve tasarımcılar ile Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu İzmir Şubesi temsilcileri katıldı.

Yol haritası çizilecek

İzmir’i Akdeniz’de bir tasarım merkezi yapabilme hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında, kentte uygulanabilecek alternatif yöntemler ele alındı. İzmir’in tasarım pratiğinin, bilgisinin, donanımının ve etkinliklerinin artırılmasının hedeflendiği toplantıda, özellikle İzmir’in önde olduğu gelinlik ve mobilya gibi sektörlere vurgu yapıldı.

Aynı zamanda Akdeniz Akademisi Yönetim ve Bilim Kurulu Üyesi de olan Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, moderatörlüğünü yaptığı toplantıda tasarım bilincinin gelişmesinin önemine değindi. Balcıoğlu, “Tasarım bilinci konusunda eğitimcilerle çalışmak ve her yaş grubuna, hatta ilköğretim öncesi çocuklara ulaşmak üzere projeler gerekiyor. Tasarımcılarla üretim sektörünün ve sanayicilerin daha sık buluşması sağlanarak süreci hızlandırmayı hedefliyoruz. Tasarım konusunda İzmir’e dair bir yol haritası çizilmeli ve fikirler hayata geçirilmeli. İzmir’deki tasarımcılara sahip çıkmak, fikirlerinin değerlendirilmesini, hayata geçirilmesini sağlayacak bağlantıları ve mekanizmaları oluşturarak onlara destek vermek istiyoruz” dedi.

Buluşmalar düzenlenecek

Önümüzdeki süreçte fuarlara katılım yapmayı planladıklarını söyleyen Pof. Balcıoğlu, “Akdeniz Akademisi olarak fuarlara bir stantla katılacağız. Fuarlarda tasarım toplantılarında vardığımız sonuçları, çeşitli tasarım projelerini ve tasarımın ne olduğunu anlatmaya çalışacağız. Ayrıca sektörle ilgili tasarımcıları buluşturma toplantıları düzenleyeceğiz. Akdeniz Akademisi’nin amaçlarından biri olan ‘tasarım pratiğini geliştirmek’ için ‘Tasarımcı-sektör-sanayici buluşmalarını gerçekleştirmeyi de amaçlıyoruz. Böylece İzmir’de yaşayan her kesimden insanda tasarım bilincinin, anlayışının yükselmesine katkı sağlamış ve İzmir’i tasarım alanında bir yere getirmek için çalışmaları sürdürüyor olacağız” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın