Emlakta Prim Yapacak Bölgeler

Temeltaş Proje A.Ş.’nin Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş “Ataşehir, Basın Ekspres, Kartal, Pendik ve Tuzla gibi bölgeler sürekli değer yapan ve yatırımcısına para kazandıracak noktalar” dedi.

Kaliteli inşaat projeleriyle yabancı yatırımların ülkemize gelmesine zemin hazırlayan Temeltaş Proje A.Ş.’nin Yönetim kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş son dönemde ticari gayrimenkule eğilimin arttığını söyledi. Temeltaş “Ataşehir, Basın Ekspres, Kartal, Pendik ve Tuzla gibi bölgeler sürekli değer yapan ve yatırımcısına para kazandıracak noktalar” dedi.

Teşemeltaş şunları söyledi: “Şu anda binlerce yatırımcıyla çalışıyoruz ve yatırımcılarımız hiçbir zaman zarar etmiyor. Zira doğru olmayan hiçbir projenin altına imza atmıyoruz. Prim yapacak ve yatırımcılarımızın para kazanacağı projeleri hayata geçiriyoruz. Bir projeyi baştan doğru planlar ve olması gereken standartlarda hayata geçirirseniz zaten zarar etmesi mümkün değil. Satış denilen olay da bu alt kriterleri çağın gerekliliğine yanıt verebilecek şekilde oluşturmak. Bunun için de insanların beklentilerini iyi bilmek ve uygun çözümler üretmek gerekiyor. Durum böyle olunca da ticari projelerdeki başarımızla sektörde öne çıkıyoruz. Yatırımcılarımız da yabancı olduğundan dolayı mülkü görmese bile ticari boyutunu hesaplayarak bize olan güveni doğrultusunda kararını veriyor. Yani reklamsız satış garantisi veriyoruz. Portföyümüzdeki yüzbinlerce müşterilerimize çağrı merkezlerimiz aracılıyla hem projelerimizin hem de firmanın tanıtımını direkt olarak yapıyoruz. Reklam maliyetlerini azaltıp yüklenici firmalarının üzerindeki pazarlama bütçelerini minimuma indirerek kar maksimizasyonunu sağlıyoruz. Yurtiçinde ve yurtdışındaki çözüm ortaklarımızla yatırımcıları projeye kazandırıyoruz. Bu da bizi tercih edilir kılıyor.”

Prim yapmayacak bölgelerde müşterilerine yatırım yaptırmadıklarını belirten Ahmet Temeltaş şu bilgileri veriyor: “Prim yapmayacak bir bölgedeki yatırımı asla önermiyoruz. Kendisi projeyi çok beğense bile biz artılarını eksilerini mutlaka söylüyoruz. Bir yerden prim alacağız diye yanlış projeleri pazarlamıyoruz. Bunun için bölgesel fizibiliteler önemli. Ataşehir, Basın Ekspres, Kartal, Pendik ve Tuzla gibi bölgeler sürekli değer yapan ve yatırımcısına para kazandıracak noktalar. Bütün bunlar gösteriyor ki yatırım yaparken alacağınız doğru danışmanlık hizmeti yatırımınızın değerini her zaman yükseltir. Yine sektörde ayrıcalığımızı ortaya koyduğumuz bir uygulamamız da ikinci el piyasasının projenin tamamına zarar vermemesini sağlamak. Projenin ilk aşamasında yatırım yapanla son aşamasında yatırım yapanlar arasında zaman zaman ikinci el piyasası fiyatları kırıyor. İlk alan kişi sıkışıp yatırımını satmak istediği an fiyatı kırıyor bu da projenin toplam marka değerini zedeliyor. Biz projelerimizde yatırımını nakde çevirmek isteyenlerle ortak çözümler üretip son yatırımcıların zarar etmesini ve projenin marka değerinin düşmesini engelliyoruz. Üstelik bu yanılgı dünyada markalaşan ve projelerinde ürünle hizmet kalitesinde tercih edilen markalarımıza da zarar veriyor. Bunun engellenmesi için müteahhitlerin de danışmanlık hizmeti alması gerekiyor.”

Yatırımcıyla müteahhitlerin arasındaki iletişimi sağlıklı bir şekilde yürütmenin önemine dikkat çeken Ahmet Temeltaş, “Her iki tarafın da beklentilerini bilmek ve bu beklentilere en doğru çözümü sunarak uygulamak gerekir. Bu noktada profesyoneller devreye giriyor hem yatırımcıların hem de müteahhitlerin en doğruyu yapmaları sağlanıyor. Dolayısıyla yatırımcı ve müteahhitler danışman firmayı seçerken iyi araştırmalı. Danışmanlık firması öncelikle eğitimli, tecrübeli ve geniş kadrolu olmalı. Müşterilerin isteklerine en kısa sürede hizmet veren bir manevra alanı bulunmalı. Neden yatırım yapılıp neden yapılmayacağını bilen bir ekiple çalışmanın önemi unutulmamalı. Böylece her iki tarafında layıkıyla temsil edilmesine dikkat edilmeli” ifadesini kullandı.

Sektörün gelişmesinin öncelikle sağlıklı, nitelikli, planlı, çevre dostu ve yaşanılabilir sosyal dokuyla mümkün olduğunun altını çizen Ahmet Temeltaş şu bilgileri veriyor: “Ancak şu an istenilen düzeyin çok gerisindeyiz. Sektör uluslararası standartlarda tanımlamalara, sınıflandırmalara ve ölçütlere kavuşturulmalıdır. . Sektörde her aşamada şeffaflık arttırılmalıdır. Şeffaflık ile sektöre ilişkin doğru ve sağlıklı değerlendirmeler yapılabilir. Son dönemde ticari gayrimenkule eğilim arttı. Ofis piyasasındaki kiralama taleplerinin artması son dönemde ofis arzlarının da artmasına neden oldu.

Özellikle A sınıfı ofislerin yatırım geri dönüş hızının yüksek olması tercih edilir kılıyor. Ofis piyasasındaki talep önümüzdeki birkaç yılda da artarak devam edecek. Prim potansiyeli yüksek, uygun ödeme planlı, merkezi alanlarda bulunan ya da merkeze ulaşım sorunu olmayan, ticari alanlara yakın, sosyal donatı alanları bulunan, güvenlikli, yönetmeliklere uygun yatırımlar tercih ediliyor. Bu nedenle yatırımcı bazında danışman firma bütün bu ayrıntılara hakim olabilmeli. “

Etiketler

Bir yanıt yazın