VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. Kitabı için Hazırlıklar Başladı

Türkiye'deki çağdaş eğitim yapıları, bir kitapta buluşacak.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabına başvurular, 20 Mayıs’a kadar devam ediyor.

Farklı yapı türlerini eksen alarak, Türkiye çağdaş mimarlık ortamını belgelemeyi, tartışmayı ve yeni çalışmalar için zemin oluşturmayı hedefleyen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’nin 3. kitabında, eğitim yapıları ele alınacak. VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanacak kitap; 2000 yılından sonra inşa edilen okul öncesi eğitim yapılarından kampüslere, teknoparklardan ArGe merkezlerine kadar, eğitimle doğrudan ilişkili tüm yapıları kapsayacak.

Kitapta yer almak isteyenler, VitraCagdasMimarlikDizisi.com adresinden bilgi alabiliyor, 20 Mayıs 2013 tarihine kadar iletisim@vitracagdasmimarlikdizisi.com adresine eposta yoluyla başvuru yapabiliyor.

Kitapta, Türkiye’deki mimarların yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarının yanı sıra, yabancı mimarların Türkiye’de hayata geçirdiği projelere de yer verilecek. Banu Binat, Müge Cengizkan ve Haydar Karabey’den oluşan seçici kurulun belirleyeceği projeler kitaplaştırılırken, başvuran tüm çalışmalar internet üzerinden geniş kitlelerle paylaşılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın