Sevigen’e ‘Terkos’ yıkımı

Eski bakan ve milletvekili Mehmet Sevigen'in eşi, baldızı ve bir Beşiktaş Belediye Encümen üyesinin eşinin yönetiminde olduğu Yeşil Doğa Villaları Kooperatifi'ne İSKİ'den yıkım çıktı.

Bazı villaları ve arazisi Terkos (Durusu) gölünün 300 metrelik mutlak koruma alanı içerisinde bulunan kooperatifin bu bölümlerini kamulaştırmak isteyen İSKİ, kimliği belirlenen mal sahiplerine tebligat gönderdi. 1 Mart itibariyle arazi sahiplerine tebligat gönderen İSKİ, bu arazilerdeki yapıları yıkılıp bölge ağaçlandıracak.

FİYATI BAKANLIK BELİRLEYECEK

İSKİ Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Halil Tanır ise tebligatları bizzat gönderdiğini belirterek ‘Sadece Durusu’da değil tüm içme suyu gölleri çevresinde bu işlemi uyguluyoruz. Şimdilik kimliğini belirlediklerimize 1 Mart itibariyle tebligat gönderdik’ dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği metrekare birim fiyatlarına göre istimlak edeceklerini kaydeden Tanır, araziler içerisinde bulunan yapıları yıkacaklarını ve bu bölgeleri ağaçlandıracaklarını ifade etti. Konuyla ilgili Yeni Şafak’a açıklamalarda bulunan Mehmet Sevigen, kendisine ve eşine ait birer villanın bulunduğu kooperatif arazisinin 2006 yılında satın alındığını, kooperatifin ortakları arasında CHP’li eski milletvekili Çetin Soysal’ın da bulunduğunu kaydetti.

İSKİ barona da uğrayacak

Durusu’nun Yeşil Doğa Villalarına izin çıktığı dönemde belde olduğunu ve CHP’li Engin Akman’ın belediye başkanı olduğunu belirten Durusu Mahalle muhtarı Seyit Vurgun, Yeşil Doğa Villalarının bir kısmının mutlak koruma alanına girdiğini, uyuşturucu baronu Örfi Çetinkaya’ya ait villanın ise bahçesinin bir kısmını da kapsadığını ifade etti. Öte yandan Mehmet Sevigen, kooperatif yönetimiyle görüştüğünü ve kooperatifin 300 metrelik alanın içerisine girmediğini öğrendiğini vurguladı. Sevigen ayrıca ‘Eğer böyle bir kamulaştırma çalışması varsa biz de mağduruz. Madem 300 metre sınırı var neden imar verildi?’ diye sordu. Arazinin imarlı, ruhsatlı ve izinli olduğunu belirten Sevigen, kooperatif yöneticilerine henüz bir tebligat gelmediğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın