Ayvansaray halkı kentsel yağmaya karşı suç duyurusunda bulundu

Ayvansaray Tokludede mahallesinde kentsel dönüşüm uygulamaları sonucu yapılan hukuksuz yıkımlara karşı bölge halkı suç duyurusunda bulundu. Mahalle sakinleri, "Bizi evlerimizden çıkaramayacaklar" dedi.

AKP’li Fatih Belediyesi’nin inşaat şirketleri eliyle Ayvansaray Tokludede mahallesinde uygulamak istediği kentsel dönüşüm uygulamalarına karşı bölge halkı eylemlerine devam ediyor. Ayvansaray Tokludede’de son olarak tarihi bir binanın yıkılmasıyla da hukuksuzluklara eklenen kentsel yağma uygulamalarına karşı bölge halkı bugün suç duyurusunda bulundu.

Ayvansaray Tokludede’de eylem yapan bölge halkı, “Bizi evlerimizden çıkaramayacaklar” diyerek AKP’nin kentsel dönüşüm hukuksuzluklarına izin vermeyeceklerini, yaşam alanlarını terk etmeyeceklerini vurguladılar. Eyleme Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, CHP milletvekili Melda Onur da katılarak destek verdi.

“Bu süreç durdurulmalı”
Basın açıklamasını okuyan Fener-Balat-Ayvansaray Bölgesi Basın sözcüsü Çiğdem Şahin, kentsel dönüşümün hukuksuz yıkımlarla devam ettiğini belirterek, “Artık vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit eden ülkenin tarihi ve kültürel mirasını bir bir yok ederek toplumsal hafızamıza telafisi mümkün olmayan zararlar veren bu sürecin durdurulması gerekmektedir” diye konuştu.

“Rant olunca ecdadın mirası yok sayılıyor”
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi adına konuşan Mücella Yapıcı ise, rant söz konusu olunca “ecdadın” tarihi ve kültürel mirasını hiçe sayan ktidarın bulunduğunu belirterek, “Yürütmeyi durdurma kararı aldığımız, geçersiz hale getirilmiş, tarihi yarımadaya uygulanacak projeler hakkında karar veren kurumlar baskı altında tutularak istedikleri projeler onaylanarak hayata geçirilmiştir” dedi.

“Evimi yıktırmayacağım”
Eyleme katılan CHP Millletvekili Melda Onur yaşanan hukuksuzluğu meclise taşıyarak bölge halkının evini başına yıkanların istedikleri gibi hareket etmelerine izin vermeyeceklerini söyledi.

Yıllardır Tokludede Mahallesi’nin sakini olan İsmet Hezer de evini yıktırmayacağını belirterek, “Projenin iptali için suç duyurusunda bulunacağım ve beni evimden çıkaramayacaklar” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın