Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ve İdealist İşbirliğinde İleri Seviye Tasarım Stüdyosu

Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ve İdealist İşbirliğinde İleri Seviye Tasarım Stüdyosu

2022-23 Güz ve Bahar döneminde Yeditepe Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ve İdealist İç Mimarlık Derneği işbirliği ile ileri seviye tasarım stüdyosu çalışmaları düzenlendi.

Bu işbirliklerinin amacı öğrencilerin meslek hayatına atılmadan iç mimari projelerinin tasarım ve uygulama süreçlerini gözlemleyerek tecrübe edinmeleri.

Bu bağlamda iş birliği süresince güz döneminde “Hakan Sekmen Architecture” tarafından tasarım ve uygulama süreci yönetilen ve İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yer alan Çetinkaya mağazasının proje alanı için öğrencilerin alternatif proje önerileri geliştirmeleri sağlanmış. Bu süreçte öğrencilerin bireysel projelerinin yanı sıra grup çalışmalarıyla ortak projeler geliştirmelerine olanak sağlanarak takım ruhu kazanmaları amaçlanmış.

2022-23 Güz Dönemi: Mimar Hakan Sekmen, Dr.Öğr.Üyesi Aslan Nayeb ve Mimar Burcu Tunç, Damla Nur Pehlivan, Rabia Günar Karamazi, İsmail Olcay Yanık, Alara Yurtsever, İrem Yanık, Mercan Turan, Elçin Nur Türeli, Fırat Yetim, Atalay Kavali, Başak Can, Hatice Öcal, Huriye Özge Şengözen, Beste Yardımcı, Yağmur Yılmaz

Bahar döneminde ise “Erhan Sağır Design Studio” tarafından tasarım süreci yönetilen Karaköy Necatibey Caddesi’nde yer alan restoran projesinin alanında öğrencilerin Türk Mutfağı başlığı altında farklı restoran projeleri geliştirmeleri sağlanmış.

2022-23 Bahar dönemi: İç Mimar Erhan Sağır, Dr.Öğr.Üyesi Begüm Bayraktaroğlu ve Mimar Burcu Tunç, İrem Aksu, Melike Rüveyda Malkoç, Bora Barkın Karaosmanoğlu, Cihan Coskun, Nil Yazar, Ecem Ezgi Özmen, Yaren Taştan, Elvin Tavşancıl, Dilan Türkyılmaz, Yağmur Yılmaz

İki dönem boyunca gerçekleştirilen işbirlikleri süresince öğrencilerin işveren-tasarımcı ilişkisini gözlemlemeleri, proje alanlarına saha gezileri yapmaları, proje gereksinimlerinin belirlenme süreçlerine tanıklık etmeleri ve hizmet sağlayıcılar ile birebir ilişki kurmaları sağlanıyor. Böylece mesleki pratikleri mezun olmadan edinerek tecrübe kazanmaları amaçlanıyor.

Birlikte proje yürütülen tasarım ofisleri ise süreç boyunca mesleğin güncel akademik eğitim boyutunu yakından gözlemleme olanağı elde ettiler. Mezun olacak öğrencilerin ihtiyaç duyulan mesleki nitelikleri ve yeterliliklerine dair yaptıkları geri bildirimler ve sağladıkları staj olanakları ile ihtiyaç duydukları potansiyel iş gücünün gelişimine katkı sundular.

2023-24 Güz ve Bahar döneminde de devam edecek olan işbirliği kapsamında güz döneminde bu kez “Cisim Design” kurucuları Erdem İşler ve Emre Özücoşkun ile Dr.Öğr.Üyesi Aslan Nayeb yürütücülüğünde projeler hayata geçirilecek.

Stüdyo Yürütücüleri:

2022-23 Güz Dönemi: Mimar Hakan Sekmen, Dr.Öğr.Üyesi Aslan Nayeb ve Mimar Burcu Tunç

2022-23 Bahar dönemi: İç Mimar Erhan Sağır, Dr.Öğr.Üyesi Begüm Bayraktaroğlu ve Mimar Burcu Tunç

Stüdyo Öğrencileri:

2022-23 Güz Dönemi: Damla Nur Pehlivan, Rabia Günar Karamazi, İsmail Olcay Yanık, Alara Yurtsever, İrem Yanık, Mercan Turan, Elçin Nur Türeli, Fırat Yetim, Atalay Kavali, Başak Can, Hatice Öcal, Huriye Özge Şengözen, Beste Yardımcı, Yağmur Yılmaz

2022-23 Bahar dönemi: İrem Aksu, Melike Rüveyda Malkoç, Bora Barkın Karaosmanoğlu, Cihan Coskun, Nil Yazar, Ecem Ezgi Özmen, Yaren Taştan, Elvin Tavşancıl, Dilan Türkyılmaz, Yağmur Yılmaz

Etiketler

Bir yanıt yazın