Çuhadaroğlu Alüminyum 2011 Öğrenci Proje Yarışması: “Kentle Karşıla(ş)ma Platformu”

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan "Çuhadaroğlu Alüminyum 2011 Öğrenci Proje Yarışması" start aldı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek yarışmada mimarlık bölümü öğrencileri, "Kentle Karşıla(ş)ma Platformu tasarlayacak.

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş tarafından, alüminyum sektörünün gelişimini desteklemek ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin yaratıcı fikirlerle kendilerini geliştirmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen Çuhadaroğlu Alüminyum 2011 Öğrenci Proje Yarışması’nın (ALU2011) sekizincisi start aldı. Sanayici ve üniversiteleri bir araya getirmek suretiyle öğrencileri, eğitim hayatları sonrasında kendilerini bulacakları iş ortamına alıştırmayı da hedefleyen yarışmaya bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliği yapıyor, İzmir Liman İşletmeleri Müdürlüğü, Yapı Endüstri Merkezi ve TALSAD da destek veriyor…

Bu yılki konusu; İzmir Alsancak Limanı’nda “Kentle Karşıla(ş)ma Platformu Fikir Projesi olarak belirlenen yarışmaya yurt içindeki üniversiteler ile KKTC’deki üniversitelerin mimarlık bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencileri bireysel ya da grup olarak katılabilecekler. Yarışmacı gençlerin projelerini tasarlarken; Tarih boyunca Anadolu’nun önemli liman kentlerinden biri olan İzmir günümüzde deniz ticaretinin yanı sıra turistik niteliğiyle de öne çıkmaktadır. Özellikle son yıllarda Alsancak Limanı Akdeniz kurvaziyer turizminin önemli duraklarından biri haline gelmiştir. Ancak artan turist potansiyeline rağmen, kente giriş yapan ziyaretçiler için nitelikli bir karşılama hizmeti sunulamamaktadır. Yarışmacılardan kentin bu sorununa yanıt verecek ve “kentle karşıla(ş)ma deneyimi”nin açılımlarını sorgulayacak öneriler geliştirmeleri beklenmektedir. Yarışmacıların Tasarımlarını Çuhadaroğlu Alüminyum Sistemlerini düşünerek geliştirilmesi öneriliyor…

YARIŞMA TAKVİMİ
01 Haziran 2011 : Yarışmanın ilanı
10 Haziran 2011 : Fabrika gezisi (kaydolan ilk 40 yarışmacı)
13 Haziran 2011 : Soru sorma için son tarih
20 Haziran 2011 : Yanıtların ilanı
17 Ekim 2011 : Proje teslimi, saat 18.00
20-22 Ekim 2011 : Jüri değerlendirmesi
01 Kasım 2011 : Sonuçların ilanı
25 Kasım 2011 : Ödül töreni, sergi ve kolokyum

ÖDÜLLER
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde düzenlenecek ödül töreninde birinci olan projeye 6.000 TL, ikinci projeye 4.000 TL, üçüncü olan projeye ise 3.000 TL ödül verilecek. Yarışmada 3 proje de 1.000’er TL’lik mansiyon ile ödüllendirilecek. Ayrıca, yarışma kayıt formunu dolduran ilk 40 öğrenci Çuhadaroğlu Üretim Tesislerini gezme fırsatını bulacaktır. Ayrıca dereceye girenlerin kendi tercihleri doğrultusunda yapacakları iş ve staj başvuruları, Çuhadaroğlu tarafından öncelikli olarak değerlendirmeye alınacaktır…

JÜRİ ÜYELERİ
Yarışmanın asil jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor; Prof. Dr. Orcan GÜNDÜZ (DEÜ), Doç. Dr. Emine Özen EYÜCE (BÜ), Yrd. Doç. Dr. Ayşen CİRAVOĞLU (YTÜ), Yrd. Doç. Dr. Hikmet Sivri GÖKMEN (DEÜ), Yrd. Doç. Dr. Seçkin KUTUCU (YÜ), Yüksek Mimar Ahmet YAĞCIOĞLU, Yüksek Mimar Tülin HADİ, Mimar Tamer BAŞBUĞ, Mimar Vedat TOKYAY ve Doç.Dr. Ayhan USTA ( KTÜ ) ise yedek jüri üyesi olarak görev yapacaktır…

Yarışma şartnamesinin temini ve ayrıntılı bilgi için www.cuhadaroglu.com

Etiketler

5 yorum

  • seda-mimar says:

    şartnameye ve sorulan sorulara verilen cevaplara uymayan projelerin ödül aldığı dedikodusu istanbula kadar geldi… alan içindeki liman işletmesine ait hiçbir binaya ya da işleve MÜDAHALE EDİLMEYECEKRTİR yazısına sadık kalınmaması, bundan sonra yapılacak yarışmaların da ne kadar soru işaretleriyle dolu olacağını ve haksızlığa yol acacağını göstermektedir… Umarım adil bir sonuç ortaya çıkar… ama duyumlar pek de öyle değil… bundan sonra şartnameyi okumadan mı proje yapmalıyız acaba… veya hiçbir öğrenci yarışmasına girmemelimiyiz artık. EMEĞE YAZIK…

  • cem-yildirim says:

    Biraz ağır bir eleştiri olmuş gibi geldi bana. Jüri üyelerinde de gerçekten karakterli olduğunu bildiğim isimler var. Derece alan projeleri de inceledim, çok başarılı buldum.

    “bundan sonra şartnameyi okumadan mı proje yapmalıyız acaba… veya hiçbir öğrenci yarışmasına girmemelimiyiz artık?” sorusuna gelince: Yarışmaya katılan biri olmadığım için şartnameye sizin kadar hakim değilim. Fakat bir haksızlık olduğu düşünülüyorsa resmi başvurular yapılmalı. Böylece hem sistemin daha doğru çalışmasına katkıda bulunmuş olursunuz, hem de duyumlarla değil belgelerle hareket edilmiş olunur.

    Ben hala çok iyi bir jüri ekibi oluşturulmuş olduğunu düşünüyorum.

  • seda-mimar says:

    cem bey sonuçlar henüz yayınlanmadı, nasıl incelediğinizi merak etmekle birlikte biraz ağır eleştiri yaptığım doğru. bi an böyle bi haber duyunca tepki verdim. ama eşit şartlarda yarışmalar yapılmasından yanayım. ben kimseye haksızlık yapılsın istemiyorum. öğrencilerin yarışma isteklerinin kırılmamasından yanayım, daha da çok öğrencilerin yarışmalara teşvik edilmesinden yanayım. derdim adil ortaamın sağlanması. şartnamelere uyulması. umarım benim duyduğum gibi şeyler olmamıştır. umarım hakkeden kazanmıştır ve biz de onu tebrik ederiz.

  • cem-yildirim says:

    Aa, çok çok özür diliyorum, benim baktığım Çuhadaroğlu 2010 dereceleriymiş.

  • cem-yildirim says:

    Bahaneyle 2011’in şartnamesini ve konusunu da inceledim. Merakla bekliyorum ben de.

Bir yanıt yazın