2013 Mevhibe Ateş Afiş Yarışması

Son katılım tarihi 26 Nisan 2013.

2013 yılında yapılan ödüllü afiş yarışmanın teması “Sığınmacı Hayatları” olarak belirlenmiştir.Sığınmacıyım, sığınmacısın, sığınmacı…

Herkesin bir gün bir sığınmacı ile karşılaşabileceği gibi, herkes bir gün sığınmacı olabilir. Neden insan, doğup büyüdüğü, suyunu içtiği, havasını soluduğu toprakları bırakır? Neden milyonlarca yetişkin ve çocuk sığınmacı yerkürenin bir köşesinde, tanımadıkları bir şehrin eteklerinde sığınacak bir yuva, insan olduklarını hatırlatacak bir sıcaklık, aş ve huzur arar? Onlara toplum olarak pek de uygarca davranmıyor, hatta belki farkında olmadan bir nefret söylemi geliştiriyor, ya da gözlerimizi kapayıp geçiyoruz. Özenle tasarlanmış olması gereken kurumlarımız ve yasalarımız da öyle.

Nedir
Sığınmacı, mülteci, göçmen ve kaçak göçmen arasındaki farklar nelerdir?

Ödüller
Mevhibe Ateş Afiş Yarışması’nda dereceye girenlerden, birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL ve üçüncüye 500 TL, ödül verilecektir.

Yarışma “Evin Yoksa Sesin Yok” isimli öğrenci projesini desteklemek için yapıldığından, katılımcılar seçilecek eserlerin proje kapsamında topluma açık alanlarda sergilenmesini önceden kabul etmiş sayılır.

Değerlendirme

Gönderilen afişler aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir;

* Verilen temanın stratejik çözümleme gücü

* Konuya olan yaklaşımın yaratıcılığı ve özgünlüğü

* Görsel tasarımında kullanılan Tipografik ve imgesel çözümün başarısı.

Jüri Üyelerİ
Savaş Çekiç (Marmara Üniversitesi)

Ömer Durmaz (Dokuz Eylül Üniversitesi)

Onur Yazıcıgil (Sabancı Üniversitesi)

Katılım
Bu yarışma Türkiye’deki tüm üniversitelerin Mimarlık ve Sanat Fakülteleri 3. ve 4. sınıf öğrencilerine açıktır.

Afiş Formatı
Yarışmacılar tasarladıkları afişleri PDF formatında dik, 50cm x 70cm ebatlarında 200 dpi çözünürlükte RGB formatında hazırlayacaklardır.

e-posta ile gönderim
Hazırlanan PDF dosya(sını)(larını) bir rumuz ile (birden fazla afiş için aynı rumuz yanında 1,2,3 gibi rakamlar verilmeli) son katılım tarihi olan 26 Nisan 2013’e kadar e – posta ile;

Konu kısmına : 2013 Mevhibe Ateş Afiş Yarışması yazarak, hazırladıkları tasarımını yukarıda anlatıldığı formda rumuz bir isim verdikleri dosya(yı)(ları) da ekleyerek; e-postanın içinde ise afişleri tasarlayan öğrencinin aşağıdaki kişisel bilgilerine yer vererek,

1- Üniversite

2- Fakülte ve sınıfı

3- Ad ve Soyad

4- Adres ve telefon no

mevhibeates@sabanciuniv.edu adresine göndereceklerdir.

Tasarlanan çalışmalar juriye PDF dosya olarak gönderileceğinden PDF isimlerinde tasarımı yapan öğrenciye ilişkin hiçbir bilgi bulunmamasına dikkat edilmelidir. Aksi takdirde değerlendirmeye alınmayacaktır.

Her bir başvuru 3 adet Afiş tasarımı ile sınırlıdır. Yarışmaya katılan tüm işler jüri üyeleri tarafından 27-29 Nisan tarihleri arasında kapalı olarak değerlendirilecektir. Yarışma sonuçları ve sergilenecek seçme eserler 30 Nisan günü http://aafon.org sayfasında açıklanacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın