Yazıcı Evi

Bodrum Merkez'de diğer yapılar arasına sıkışmış yola cephesi olmayan bir parselde tek kişi için bir ev...

Tasarım öncesi verisi olarak parsel içinde var olan ve şarap havuzu olduğu tahmin edilen eski bir havuz ile bir su kuyusunun korunması isteniyor. Proje iç mekanına kapanmış alışılagelmiş ev düzeni yerine, ayrıştırılmış yaşam alanlarının yanyana ve üstüste gelmesinden oluşmuştur. Zemindeki kullanım alanını arttırmak ve zemin düzlemini fazla işgal etmemek için, Dış Hayat, Giriş ve Mutfak nişi birbirinin devamı mekanlar olarak ele alınmıştır, Kışlık Oturma ise zemindeki tek kapalı mekan olarak düşünülmüştür. Zemindeki taş örgü yüzeyler ile belirginleşen bahçe karakteri bodrum kotunda da devam ettirilmiştir.

Üst katta ise kendini beyaz dikdörtgen bir kutu olarak ayrıştıran kütlede ise sadece bir yatak kısmı ve sofa bulunur. Proje giderek etraftaki bir tarihi evin restore edilmesi ve diğerinin de katılmasıyla küçük ölçekli bir kentsel yenileme niteliğine kavuşmakta.

Etiketler

Bir cevap yazın