Woodbury Üniversitesi Mimarlık Stüdyoları Binası

Woodbury Üniversitesi Mimarlık Stüdyoları Binası

Rios Clementi Hale Studios'un tasarladığı mimarlık stüdyoları binası mimarlık fakültesinin stüdyo, kritik alanı ve çok amaçlı salon ihtiyacını karşılamak için tasarlanmış iki katlı bir yapı.

Kampüs sınırındaki en görünür yapı olan stüdyo binası kampüsün kamusal yüzüyle, içi arasında bir sınır görevi görüyor. Binanın yatayda uzayan güney cephesinde beton bloklardan oluşturulan desen, yüzeye gün ışığının açısıyla değişen gölgeler düşürüyor. Mimarlar, devamlılığı sağlamak için, taş blokların renklerini ve desenlerini kampüsün halihazırda var olan binalarıyla uyumlu tasarlamışlar.

Güney cephesi kampüsün içiyle dışı arasıda bir tampon bölge oluştururken, kuzey cephesi yapıyı halihazırda varolan fakülte binası yönünde açmış. Dikey çizgilerin desen oluşturduğu cephede doğal renkler tercih edilmiş. Balkon korkulukları ve açık merdivenler dikey çizgili desene uygun tasarlanmış; bir yandan da cepheyi hareketlendirmiş

Yüksek tavanlı çok amaçlı salon cephede kendini binanın ana kütlesinden ayırarak bir deniz feneri gibi yüksekte ve camdan yüzeyiyle geçirgen inşa edilmiş. Camın üzerine kaplanan yaprak desenli yüzey kaplaması ışığın kontrollü geçişini sağlıyor. 158 m²’lik salon bina için kritik bir toplanma noktası; okulda yapılacak sergiler ve genel toplantılar için kullanılabilecek esnek bir mekan. Büyük ve hareketli hangar kapısı mekanı kuzeydeki avluyla ilişkilendirecek şekilde açılıp kapanabiliyor.

Her mimarlık öğrencisine 3, 25 m²’lik çalışma alanının düştüğü mimarlık fakültesi, 510 m² stüdyo çalışma alanının yanısıra, kritik için ayrılmış 140 m² alana sahip.

Binanın yapısal ve mekanik unsurları dışarıya görünür kılınmış. Geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiş zemin döşemesi ve akustik yalıtım malzemesi kullanılan binada, pek çok yerde de geri dönüşümlü ve doğaya zarar vermeyen malzemeler tercih edilmiş. Dikey dolaşım alanlarını bina dışına alan mimarlar, bina içinde doğal hava dolaşımını sağlayarak, yapay havalandırmaya mümkün olduğunca az ihtiyaç duyan bir okul tasarlamış.

Etiketler

1 Yorum

Bir cevap yazın