The Museum of the Home

A wide-angle shot of the Geffrye Museum almshouses in the sunshine. The view is down the central path towards the exterior of the Chapel.
Resmi orijinal boyutunda göster

The Museum of the Home

18,1 milyon pound maliyetli yenileme projesi dahilinde Wright & Wright tarafından renove edilen, doğu Londra’da The Museum of the Home (Evin Müzesi), 300 yıllık bir yaşlılar evi ve bahçesi dönüştürülerek inşa edilmiş.

Wright & Wright’ın renovasyonu sonucunda %80 daha fazla sergi mekanı ve %50 daha fazla kamusal mekana sahip olan proje, aynı zamanda eskiyen yapıyı restore ederek bu son derece değerli ulusal mirası geleceğe taşıyor. Bununla birlikte yeni uygulama, Hoxton istasyonu tarafından müzeye yeni bir giriş, sokağa bakan bir kafe ve iki yeni bahçe pavyonu eklemleyerek arsayı daha erişilebilir hale getiriyor.

Tüm müze, yeniden tasarlanmış olan resepsiyon/fuaye alanının etrafında şekilleniyor. Bu doğrultuda yeniden düzenlenen dolaşım güzergahı ziyaretçilere giriş ve çıkış fırsatları sunarak, daha esnek bir müze deneyimi sağlıyor.

Müzedeki eğitim ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapacak, bahçeye yerleştirilmiş olan iki yeni pavyon aynı zamanda mahalleye de hizmet edecek, çok işlevli bir etkinlik alanı. Pavyonların çatısına yerleştirilen bahçeler hem yerel biyoçeşitliliğe katkı sağlıyor hem de müzenin bahçelerinin 300 yıl önce bölgede inşa edilen ilk kamusal yeşil alanlar olduğu gerçeğini pekiştiriyor.

Wright & Wright, iç mekanları daha erişilebilir kılmak için iç ve dış arasındaki sınırları bulanıklaştırmış. Hoxton istasyonu tarafına inşa edilen yeni giriş ile yapı arasın yerleştirilen, bitkilerle çerçevelenmiş heykelsi rampalar, kamusal alan ile müze alanı arasında bir geçiş/buluşma alanı oluşturuyor.

Daha da geniş kitlelere hitap etmek üzere, evsizlik, dönüşen aile yapıları gibi güncel konuları da kürasyonuna dahil eden müze 12 Haziran’da tekrar kullanıma açıldı.

Etiketler

Bir cevap yazın