The Forestias – Forest Pavilion Peyzaj Tasarımı

The Forestias – Forest Pavilion Peyzaj Tasarımı

FOSTER + PARTNERS tarafından tasarlanan Forest Pavilion satış ofisinin etrafındaki 11,435 metrekarelik alanın peyzaj tasarımı TK Studio tarafından yapıldı.

Tayland’daki en büyük emlak geliştirme projelerinden biri olan The Forestias projesinin öne çıkan özelliği, merkezinde, tüm sakinler için daha sağlıklı ve daha mutlu bir yaşam yaratmak için site içindeki tüm alanları birbirine bağlayan 48.000 metrekarelik bir kentsel orman yer alması. Şu anda satış ofisi olarak işlev gören The Forestias’ta yer alan Forest Pavyonu, orman ekosistemi hakkında bilgi paylaşımı için The Forestias Ekosistem Öğrenim Merkezi’ne dönüştürülecek ve keyifli anlar için bir rezidans merkezi olacak. Pavyon aynı zamanda, doğayla iç içe yaşam sunmayı amaçlayan The Forestias’ın geniş orman bölgesine bir giriş kapısı görevi de görüyor.

Proje bir yandan satış ofisini her açıdan gören manzaralar sunarken diğer yandan, konut birimleri için doğal bir arka plan oluşturuyor. Pavyonun keskin mimarisi ile peyzajın yumuşak görünümü arasında bir geçiş yaratan tasarım, doğayla insan etkileşimini destekleyen ve doğanın potansiyel faydalarını öne çıkaran yeşil alan olarak düzenlenmiş.

Kullanıcılara kent merkezinde bir doğa deneyimi sunma hedefiyle, doğa ile ortak yaşam için bir test laboratuvarı olması planlanan bu alan, ormanlık alanlardaki bitki çeşitliliğine öykünen, mevcut ve gelecek nesillerle birlikte büyüyecek ve gelişecek bir biyolojik çeşitlilik yaratmayı amaçlıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın