SSENSE Genel Merkezi

SSENSE Genel Merkezi

Sade bir tasarım anlayışına sahip olan proje, çalışanlar arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi hedefliyor.

Atelier Barda, SSENSE’nin genel merkezi için yeni bir proje tasarladı.

Tasarımcıları projeyi şöyle anlatıyor:

Bir zamanlar Montreal’in tekstil endüstrisine ev sahipliği yapan bir mahallede bulunan alan, 2230 metrekare büyüklüğünde ve daha önce lojistik ve depo olarak kullanılmış.

Proje, güçlü marka imajına sadık kalarak; mevcut alanı şirketin artan ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeniden tasarlamayı hedefliyor.

Geniş alan, tamamen estetik ve minimalist bir anlayışla ele alındı. Gösterişten uzak mimari, şirketin değerlerine ve değişen ihtiyaçlarına mükemmel uyum sağlıyor. Şirket içindeki farklı departmanlar arasındaki ilişkilere özellikle dikkat edildi.

Proje, yöneticilerin de ekiplerin arasında oturduğu büyük ve açık bir çalışma alanına sahip. Resmi ve gayr-ı resmi toplantı alanları arasındaki mesafe yeniden düzenlendi ve stratejik çalışma noktaları belirlendi. Bu bağlamda ortak çalışma alanının çevresine kapalı ofisler ve daha özel birimler yerleştirildi. Ayrıca ortak çalışanlar arasında serbest dolaşım için de alanlar oluşturuldu.

Sosyal etkileşimleri ve yaratıcılığı teşvik etmek projenin ana fikrini oluşturuyordu. Buna ek olarak, alanın esnekliği, akışkanlığı ve hacimsel ilişkiler de projenin diğer odaklarını oluşturdu. Çalışma alanları, uzun masalar, ortak ayakta çalışma alanları ve sessiz çalışma odaları da projenin bünyesinde yer aldı.

Lobide karanlıktan aydınlığa doğru giden dramatik bir tasarım kurgulandı.

Aynı zamanda proje süreci boyunca korumacı bir anlayış izlendi. Eski depoların aydınlatma ızgaraları korundu ve yeniden kullanıma kazandırıldı.

Atelier Barda, alanı yeniden şekillendirmenin yanı sıra, özel bir mobilya koleksiyonu tasarladı. Salon alanındaki hasır sandalyeler, paslanmaz çelikten kahve tezgâhları ve tabureleri, kitaplık ve konferans masaları yerel esnaflarla yakın işbirliği içinde geliştirildi. Yenilikçi mobilya koleksiyonu, cesur ve işlevsel olacak şekilde özenle tasarlandı. Çok sayıda parça, giriş kemerinin devamlılığı için stratejik olarak konumlandırıldı.

Etiketler

Bir cevap yazın