Santo Antônio do Pinhal’de Ev

Santo Antônio do Pinhal’de Ev

Brezilyalı mimarlık ofisi H+F arquitetos'un yaptığı konut projesi araziye otururken açık ve kapalı alanlar arasında gezinen bir dolaşım şeması ortaya çıkıyor.

Brezilya’nın Sierra de Mantiqueira bölgesindeki bir orman rezervinin kenarında konumlanan ev arazinin eğimine 3 kütleye ayrılarak oturuyor.

Yapının program dağılımı iki karşıt durumla şekillenmiş: biri üst kottaki araziye bakan hacim, diğeri ise orta kotta ormana bakan odalar.

Evin iç mekanı alt kotlardaki kütlelerin üzerindeki açık teraslar üzerinden bağlanıyor. İç mekanlar eğimden kazanılan yerlerde araziye doğru açılarak genişliyorlar.

Evin inşası iki safhada tamamlandı. Birinci safhada istinat duvarları, taşıyıcı duvarlar ve beton döşemeler yapıldı. Sonrasında metal elemanları (çatı strüktürü, kapılar ve pencereler) yapmak mümkün oldu. Böylece strüktür, yapısal yığma duvarlarla ve onları tamamlayan, işlenmesi kolay hafif malzemelerle tamamlanmış oldu.

Etiketler

Bir cevap yazın