Salon 2013

Trafo Mimarlar tarafından tasarlanan İTÜ Geliştirme Vakfı Beylerbeyi Özel İlköğretim Okulu'nda bulunan salon, bir SO? tasarımı.

SO? projeyi şu şekilde anlattı:

“Beylerbeyi’nde bulunan okul yapısında yer alan konferans salonu için mevcut strüktürün yeni hacimlere olanak tanıyacak şekilde dönüştürülmesini önerdik. Önerimiz, kısıtlı bütçe ile şekillenince salon ve fuayedeki yüzeyler için üç temel malzeme kullandık: Düşey yüzeylerde kontraplak, asma tavanlarda metal ve salonun zemininde tekstil.

Yapının taşıyıcı sisteminden kaynaklanan fuayedeki nişleri, tek bir malzeme ile yeniden tanımlayarak konferans salonu programının gerektirdiği vestiyer, teknik oda gibi mekanlara ve çocukların ve yetişkinlerin vakit geçirebileceği oturma birimi gibi hacimlere dönüştürdük. Düşey yüzeylerde yer alan oturma birimlerini farklı yaş gruplarındaki kullanıcılara göre boyutlandırdık. Koltuk kullanılmayan salon kurgusu, çocukların hareket özgürlüğünü ve salonun kullanıcı kapasitesini arttırabilmek için işveren tarafından tercih edilmişti. Böylece, salonu yekpare bir zemin ve akustik yüzeylere dönüştürdüğümüz duvarlarla bütün bir etkinlik hacmi olarak ele alabildik.”

Etiketler

Bir cevap yazın