Residence Alma

Residence Alma

Montreal’in Little Italy mahallesinde yirminci yüzyıl başında inşa edilmiş yapı Atelier Barda tarafından tek aile konutuna dönüştürüldü.

Yapıyı, bir aile konutuna dönüştürmek üzere mevcut ticari zemin kat alanını yeniden kurgulanmış ve üst kattaki iki daire birleştirilmiş. Yirminci yüzyılın başlarında yapılmış eski karma kullanımlı bina dönüştürülürken sundurma, geçit ve revak olmak üzere üç arketip tasarım ögesine odaklanılmış.

Atelier Barda, binanın dış cephesini büyük ölçüde kurumuş ancak yapının geçmişten günümüze geçişini sağlamak üzere mevcut elemanlarda ince değişiklikler yapmış. Binanın içi ise, tamamen boşaltılarak sıfırdan tasarlanmış. Alttaki ticari alanın bir kısmı korunmuş, ancak boyut olarak yarıya indirilmiş. Konut girişi ve yeni bir garaj için yeni açıklıklar oluşturmak adına cephenin yanlarında boşluklar oluşturulmuş. Üst kattaki dairelerin orijinal girişi ana bulvardan konutun yan sokağına taşınmış ve rezidansa daha gizli erişim sağlanmış. Binanın arka tarafında, orijinal konstrüksiyona uygun tuğla desenleri kullanılarak hafif bir uzantı yapılmış ve iki dış balkon eklenmiş.

Katı yönetmeliklerine bağlı kalınmış ancak azami kullanım alanı üretmek amacıyla çatı katına asma kat eklenerek dördüncü bir kat yaratılmış. Binanın ikinci katında, üç yatak odası, mutfak, yemek odası, oturma odası ve iki banyodan oluşan bir misafir süiti tasarlanmış. Üçüncü kat, ev sahibinin temel yaşam alanı olarak planlanmış. 19 metrekarelik avlu, içten camla çevrilmiş ve oturma odası alanını ana yatak odasından ayıracak şekilde inşa edilmiş. Doğrudan gün ışığı alan ve dikey olarak uzanan avlu, yemyeşil bitki örtüsü, oturma alanları ve bir Japon küvetini de içeriyor.

Avlu, yeni inşa edilmiş 37 metrekarelik asma kat için ayraç olarak hizmet veren iki çok özel çatı terası dahil olmak üzere toplam 93 metrekarelik dış mekana katkıda bulunuyor. Çatı katında, sokak seviyesinden görünmeyecek şekilde konumlandırılan tam kapalı asma kat, konutun ana mutfağını ve yemek odasını barındırırken, bir ucundan sebze bahçesi terasına, diğer ucundan ise açık yemek ve dinlenme terasına açılıyor.

Atelier Barda, konutu tamamlayan özelleştirilmiş mobilyalar tasarlamak için yerel zanaatkarlarla çalışmış. Ana banyo için taş işçilerine özel siyah mozaik lavabolar ürettirilmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın