Port Pavillion

MoederscheimMoonen Architects, Rotterdam'daki tarihi liman bölgesinde tasarladığı ziyaretçi merkezi ve atölye binası 2021 yılında inşa edildi.

Eskiyen üç eski pavyonun yerine yeni, tekil ve kompakt bir yapı olarak üretilen yeni pavyon, ziyaretçilerin şehrin tarihi liman bölgesi hakkında bilgi edindi ziyaret merkezine ve Rotterdam Limanı Deniz Müzesi’nin atölyelerine ev sahipliği yapıyor.

Tüm iç mekanları, işlevleri birbirine bağlı ve halka açık olan yapı, tarihi liman ile güncel limanı bir araya getirmeyi amaçlıyor. Tarihi liman bölgesine daha fazla şeffaflık ve görünürlük getirmeyi amaçlayan yapıda gerçekleşen işler ve etkinlikler dışarıdan net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Atölyelerde kaynakçılar, demirciler ve marangozlar, müze limanındaki tarihi filonun bakımı için çalışıyor. Atölyeler ve ziyaretçi merkezi haricinde, binanın iki ucunda restoran/kafe işlevli alanlar yerleştirilmiş.

Katı kentsel nizamnamelere tabi olan liman bölgesindeki yeni yapının, tıpkı eski pavyonlar gibi, sadece sekiz metre genişliğinde olmasına izin verilmesi üzerine, caddeye ve rıhtıma paralel uzanan, uzun bir yapı ortaya çıkmış. Ancak yeni yapının, eskilere göre daha kısa olması nedeniyle tarihi liman, caddeden daha net görülebiliyor.

Cephe, üçgen panellerden oluşan alüminyum kaplama ile kaplanmış. Bu şekiller, limanda bulunan çelik kafes strüktürler ve vinçlerden ilham alıyor. Daha da derinlik yaratmak ve dinamik bir ışık ve gölge oyunu sunmak için bazı yerlerde üçgenler boş bırakılmış.

Eski pavyonlardan çıkma çelik profilleri de kullanarak, onların temelleri üzerinde yükselen yeni yapı, bu sayede, hem karbon ayak izini azaltıyor hem de tarihi yapılardan bir iz taşıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın