Poblenou’da Ev ve Avlu

Barselona’nın Poblenou bölgesinde yer alan apartman dairesi, CAVAA tarafından yeniden tasarlandı.

İspanya merkezli ekip projeyi anlatıyor:

Eğik kenarların olduğu bir konutta, odağımızı yaşam alanını ve bu alanın avluyla ilişkisini dönüştürmeye odakladık. İlk eskizlerimizden başlayarak, avlu evin içine davet edildi. Böylece mutfağın ve ona eklemlenen tüm alanların mekansal kalitesini arttı. 

Öneri, ana mekanları -yaşam alanı, avlu ve mutfak- birleştirerek, hoşa giden köşelerin olduğu yeni bir serbest mekan yaratmaktı. Köşeler, evin içine sızan bir pencere yoluyla, mekanı incelikle ilişkilendirmek ve sıcaklık katmak niyetiyle tasarlandı. Artık, karanlık ve unutulmuş bir alan olan avluyu evin yeni merkezine dönüştürdük. 

Proje elle tutulur hale gelirken de avludan yola çıkıldı; geleneksel seramik zemin ve evin içine sızarak yeni bir iç-dış sınırı yaratan ahşap işciliği uygulandı. Bir yandan, projenin başlangıcından beri amacımız, tavandaki alçı panel arkasına gizlenmiş seramikleri açığa çıkarmaktı. Seramik tavan ile çamdan yapılmış ahşap işçiliğinin karışımı, Poblenou’daki apartman dairesine karakter verdi.

Etiketler

Bir cevap yazın