Origami

Origami

Jumeirah mahallesinin gözde lokantası ve Dubai'nin yerli konsepti Origami'nin artık The Dubai Mall'da yeni bir evi var. Dubai'de kaliteli suşiye yeni bir yorum getirmek amacıyla 2014 yılında açılan restoran, yeni açılan şubesinde tamamen yeni bir görünüme sahip.

Dubai merkezli VSHD Design tarafından tasarlanan Origami’nin iç mekanında, doğal malzemelerden yapılmış basit formlar ve geleneksel Japon kültürünün sadeliğini ve minimalizmini yansıtan organik şekiller yer alıyor. Mimarisi, toprak malzemesini vurgulayan gri tonuyla yoğun bir kil dokusuyla kaplı tapınak benzeri bir yapı sunuyor. Duvarların dokusu, eski yeraltı Japon sushi barlarının ambiyansını yansıtan loş aydınlatma ile birlikte ışık ve gölge oyunlarıyla daha da vurgulanmış. Diğer eklentiler arasında siyah mat fayanslar, dökümlü oturma yerleri ve dokulu cam bölmeler yer alıyor ve bu da restorana yeni ve otantik bir yemek deneyimi sağlıyor. Tasarım, Japonların mütevazı sadelikte güzelliği bulma felsefesini anımsatan çağdaş iç mekanların nazik gelgit ve akışı içinde, konfor, asalet, uyum ve lüksün yanı sıra entrika ve gizem duygularını da çağrıştırıyor.

VSHD’nin tasarım yaklaşımı tamamen türünün tek örneği bir yemek deneyimi yaratmakla ilgili. Konuklar altı metre kalınlığındaki dikdörtgen benzeri sütunların arasından geçerek gizlilik hissi uyandıran bir alana giriyor – tek başlarına ya da toplu halde yemek yemek ve tefekkür etmek için dış gürültüden kaçabilecekleri ve geri çekilebilecekleri bir yer.

The Dubai Mall içinde bir mekan tasarlamanın zorlukları olsa da – özellikle bir alışveriş merkezinin yoğun estetik ambiyansı – VSHD girişi alışveriş merkezinin koridoru ile restoranın ana yemek salonu arasında bir geçiş alanı gibi tasarladı. Bir tarafta çikolata satılan küçük bir perakende alanı, diğer tarafta ise tabureli alçak bir bar, içeride oturmayı bekleyen müşterileri ağırlıyor. Daha da önemlisi, koyu gri bir renge sahip, sıkıştırılmış toprak ve cam tuğlalardan yapılmış sağlam mağaza ön cephesi, sushi yemek için kalmaya karar verebilecekleri umuduyla insanları içeri çekmeye yönelik bir merak duygusu uyandırıyor. Ayrıca, restoran alanının dar girişi, ana yemek salonuna yayılan doğal ışığın yoğunluğunu kontrol etmek için tasarlanmış. Konuklar içeride, bir kez daha yeraltı Japon sushi restoranlarının ambiyansını yansıtan loş bir alan keşfedecekler.

Ana yemek alanı, iki seviyeye yayılmış etkileyici bir oturma düzeni çeşitliliği sunuyor. Birinci katta, alanın parametresi boyunca yer alan yerleşik oturma düzeni, her müşterinin ihtiyaç ve isteklerine göre yeniden düzenlenebilen esnek bir oturma düzeni sağlıyor. İkinci katta, müşterilerin yemeklerini hazırlayan sushi şeflerini iş başında görebilecekleri bir ışık kutusuna sahip bir sushi bar bulunuyor. Mekanın karanlık ambiyansı, duvarları kaplamak için temel siyah karoların kullanıldığı ve yerleşik mobilyaların mütevazı bir etki sunduğu minimalist bir alan içinde bir konfor kozası yaratıyor. Genel olarak, VSHD’nin tasarımına dahil edilen çizgiler, malzemeler ve renkler, Japon duyarlılığını ve ruhunu korurken, modern bir lüks anlayışına da hitap ediyor.

Etiketler

Bir cevap yazın